Nu-mi pare rău că am pierdut atâția ani într-o peluză cu ai mei

Sunt ore bune de când citesc reacții peste reacții referitoare la predarea, ca să zic așa, a celor din Peluza Nord în fața cancerului care a scindat suporterii Stelei. Am reușit chiar să urmăresc interviul dat de Mustață unor reporteri și chiar conferința de presă a ministrului Stroe referitoare la Euro 2020.

Sincer vă spun … încerc să mă prefac că citesc minciuni … chiar mi-ar plăcea ca totul să fie o minciună, însă, de data asta, lucrurile stau invers. „Dl. Gigi Becali” … așa i se adresează Mustață, liderul suprem al Peluzei Nord. Și mi-e greață …
Încă de la o vârsta fragedă a copilăriei am sărit pe scaunele din acea peluza magică, am cântat acolo, am plâns acolo, m-am bucurat acolo, am înghețat acolo, mi-am spart plămânii scandând numele Stelei … și toate astea încă de pe vremea lui Jean Pavel. Să tot fie cam 20 de ani de amintiri superbe și de momente minunate trăite alături de Steaua București și de băieții din Peluza Nord. Pe unii băieți îi cunosc personal, iar pe alții nu! Peluza Nord face parte din istoria mea, din cultura mea, din copilăria mea, și, da, și din inima mea. Bătăi pe străzile ascunse ale cartietelor cu dinamoviștii și rapidiștii … fumigene, torţe etc.

Nu pot să uit momentele când ne adunam cu toții la Hanul Drumeţului și plecam cântând spre Templul fotbalului, arena din Ghencea. Nu pot să-mi neg istoria și copilăria.

Le mulțumesc pe rând lui Jean Pavel, lui Dorin Taban și chiar lui Mustață, pentru toți acești ani minunați petrecuți într-o peluză magică!
Astăzi, însă, drumurile noastre se despart! E trist, știu!

Îi respect pe băieți, dar nu le pot respecta alegerea făcută și nici nu pot să îi urmez în drumul lor. Pentru mine, George Becali este doar un pușcăriaș, un infractor și un mincinos! În exprimările mele nu există „dl. Gigi Becali”.
Din punctul meu de vedere, băieții de la Nord au luat o decizie imorală, incorectă, iar targetul lor au fost banii ciobanului.
Au ales să se despartă de STEAUA, sa se despartă de clubul militar și de tot ce înseamnă palmaresul și culorile acestei echipe. Au ales să se despartă de acel magic „ar-ma-ta”! Mă doare să văd asta, mă doare să îi vad cum vor ajunge slugile unui cioban, pentru că asta se va întâmpla in secunda doi în care vor intra în contact cu acest pușcăriaș. Și sunt ferm convins că nu va dura mult până vor ajunge la deja cunoscutul „muie jiji”! Au scandat de atâtea ori acest slogan, au făcut enșpe mii de bannere anti Becali, încât efectiv nu găsesc logica alegerii lor.

Pe de altă parte, nu cred că toate grupările din Nord îl vor urma pe Mustață, și s-ar putea să avem parte de o mare surpriză… dar vom vedea. Și vă spun asta pentru că facebookul meu e plin de poze și mesaje ale multor băieți de la Nord, dar și de la Sud: „Nu îmi vând sufletul pe bani” … se strigă la unison … și sunt sute de oameni din ce văd, sute de steliști!

Așadar, cu fularul roș-albastru la gât, așa cum ne-a învățat Jean Pavel pe vremuri, cu steagul într-o mână și torţa în cealalta, mă despart bărbătește de Peluza Nord! Si da, îmi pare rău, sunt trist, însă „nu îmi vând sufletul pe bani”! De un singur om nu ma dezic și îl voi respecta în continuare: Dorin Taban! L-am văzut pe omul ăsta la meciul cu Carmen anul trecut, suferind pentru echipa militară, am cântat cu el la acel meci. Și sunt convins că, dacă el era în locul lui Mustață, Peluza Nord era de mult în Ghencea lângă armată. Dar asta e viața!

Bomba vine însă dinspre Guvernul României.
În conferința de presă, ministrul Stroe a declarat public, clar și raspicat, că după finalizarea stadionului Ghencea, acesta intră în proprietatea MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE! Deci lucrurile sunt clare și extrem de clare!

Beneficiarul stadionul este CSA STEAUA București

O alta bombă a venit în urma cu un an, de la LPF prin vocea juristului Iustinian Ștefan, care, într-un interviu acordat celor de la ProSport, recunoaște public două aspecte clare ca lumina zilei: fc fcsb nu este Steaua București, iar locul din liga 1 în baza căruia echipa ciobanului participă in competiție este al Stelei! Pam Pam! Ăsta adevărat cutremur, nu cel din zilele trecute!
Și mai spune ceva Iustinian: Steaua București are toate drepturile UEFA și FIFA să participe în Liga 1 ca echipă departamentală. Exact ce spunea și Ionuț Lupescu acum ceva timp. Again, Pam Pam!

Iar ciobanul a făcut recurs în procesul cu marca aia a lui inventată pe fundal galben … ghinion, iar a pierdut! Cei de la OSIM au fost fermi. Desenul lui Becali fură identitatea mărcii Steaua București. Deci, again, Pam Pam!

Și, ca totul să fie mirific, văd o prezentare a UEFA pe internet, în care, în dreptul câștigătoarei Champions League din anul 1986, scrie extrem de clar: CSA Steaua București!

Am să închei la fel ca frații și prietenii mei steliști:
„Nu-mi pare rău că am pierdut atâția ani într-o peluză cu ai mei, Îmi pare bine că nu mi-am vândut sufletul pe banii tăi!”

ANDREI – unul dintre cei mulţi.