Nimeni – nimic!

„Vor fi probleme în ceea ce privește stadionul și dacă o să jucăm sau nu acolo, dar sunt convins că autoritățile statului, văzând că există o susținere publică și către FCSB…o să țină cont de asta. Societatea este revoltată că un stadion din bani publici este folosit de o secție de fotbal ale cărei performanțe sunt sub semnul întrebării” – suna un citat din Prosport.
În mod normal, nu aș fi citit toate declarațiile, dar aceasta ne arată adevărata miza a unora: „susținerea publică”. De la sfârșitul anului 2019 și până acum, presa a scris zilnic despre părerea cuiva asupra Stadionului Steaua. Sute de articole, unele tendențioase, altele din nimic cum a fost cel cu Dănciulescu.

Există o glumă în mediul online „Nimeni – nimic”, cam așa s-ar putea traduce toate declarațiile transformate în știri de senzație.
Oare au schimbat ele opinia publică? Probabil că da, pentru că trăim într-o societate superficială, și oamenii, deși le plac circul și scandalul, simt mereu nevoia să se afilieze celui mai puternic, în cazul de față un club care „plătește cash”. Din păcate pentru cei care au plătit această campanie, nu publicul decide cine va juca pe Stadionul Steaua. Poate într-adevăr să influențeze, dar știm prea bine că sunt probleme juridice.


„Societatea revoltată pentru că un stadion public este folosit de o echipă ale cărei performanțe sunt sub semnul întrebării”. Ha? Oare aceeași societate se va revolta când Becali nu va plăti prejudiciul? Aceeași care a condamnat folosirea ilegală a mărcii? Aceeași care a uitat când Hagi țipa pe la toate televiziunile că un cioban vrea să fure Steaua? Aceeași care a uitat cum au apărut, peste noapte, câteva semnături și AFC a devenit FC? 
Nimeni – nimic!

Alex – unul dintre cei mulți