Naționala României revine pe Stadionul Steaua

Naționala de fotbal a României va reveni pe Stadionul Steaua după o pauză de 4415 zile. Într-un clasament all-time, realizat de FRF, al arenelor românești care au găzduit echipa națională, vechiul Stadion Steaua se află pe o poziție fruntașă, cu 66 de partide, potrivit frf.ro.

Top 5 all-time al celor mai importante partide disputate de România pe Stadion Steaua:
1️⃣ România – Spania 3-1 (1988) – preliminarii EURO 1988
Cu peste 30.000 de fani alături, România lui Ienei a condus cu 3-0 la pauză o echipă în care apăreau Butragueno, Camacho, Sanchis, Goikoetxea și Zubizarreta! Golurile lui Pițurcă, Mateuț și Ungureanu au contribuit la o victorie de pus în ramă în istoria echipei noastre naționale.
2️⃣ România – Danemarca 3-1 (1989) – preliminarii CM 1990
După 0-3 la Copenhaga, peste o lună doar, tricolorii aveau nevoie de victorie pentru calificarea la Mondialul italian. Și au obținut-o spectaculos, deși conduși din minutul 6! Revenirea s-a scris prin două goluri Balint și unul Sabău în fața nordicilor cu frații Laudrup și Peter Schmeichel în efectiv.
3️⃣ România – Țara Galilor 5-1 (1993) – preliminarii CM 1994
O primă repriză fenomenală a tricolorilor, 5-0 la pauză cu o echipă redutabilă în care jucau Saunders, Rush, Southall, Giggs sau Hughes. Lupescu și Hagi au avut fiecare câte două goluri marcate, Balint a completat lista, drumul spre World Cup se concretiza tot mai mult prin Ghencea!
4️⃣ România – Belgia 2-1 (1993) – preliminarii CM 1994
Cea mai mare asistență din istorie în Ghencea la un meci al tricolorilor, aproape 40.000 de oameni! Și un succes esențial pentru calificare, goluri Răducioiu și Ilie Dumitrescu, împotriva unei trupe cu Preudhomme, Van der Elst, Scifo și Wilmots. România lui Iordănescu promitea parcursul din SUA!
5️⃣ România – Portugalia 1-1 (1999) – preliminarii EURO 2000
Remiza care a confințit practic participarea noastră la EURO, în fața unei echipe lusitane de vis, cu Figo, Couto, Rui Costa, Paulo Sousa, Sa Pinto și Joao Pinto, plus Vitor Baia în poartă! Golul lui Hagi a adus României lui Pițurcă un punct de aur și o calificare de reper în istoria tricolorilor.