Marius Baciu, reținut după meciul cu Snagov

UPDATE: Baciu a fost audiat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti după a fost depusă o plângere împotriva sa. Tatăl unui jucător de la Daco-Getica l-a acuzat că ia bani pentru a face favoritisme.  

Marius Baciu, la ieşirea de la audieri

„Am fost într-o situaţie jenantă, chiar nu credeam că pot fi învinuit pentru un asemenea lucru. Pe scurt, tatăl unui copil m-a acuzat că aş fi luat bani că nu l-am băgat pe fiul lui la Daco-Getica. Pur şi simplu am rămas cu gura căscată! Aş vrea să vedeţi şi persoana care m-a reclamat şi să trageţi concluziile! Eu sunt împotriva Mafiei pariurilor, nu am intrat vreodată într-o casă de pariuri. E doar reclamaţia unui părinte, cu nemulţumiri, cu ameninţări. Sunt şi eu părinte, am investit într-o şcoală de fotbal, nu mi-am favorizat nici propriul copil. E ceva strigător la cer!,” a declarat la ieşirea de la audieri Marius Baciu. 


Marius Baciu, antrenorul lui Turris, a fost reținut de trupele speciale DIAS (Detaşamentul Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă) imediat după meciul Sportul Snagov – Turris T. Magurele (2-3)

Din primele informații, Marius Baciu era urmărit de mai multă vreme de organele de poliție, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București, și că FRF, prin Departamentul de Integritate, avea informații că Marius Baciu joacă frecvent și pe sume mari la pariuri. Federalii au sesizat apoi autoritățile. Există și varianta că Baciu ar face parte dintr-o rețea mai amplă de trucare de meciuri pentru pariuri!

Marius Baciu a fost vizibil afectat de prezența trupelor speciale, iar pe parcursul meciului a preferat să stea, îngândurat, pe bancă, indicațiile fiind date de secundul său. Baciu a fost numit pe banca lui Turris în urmă cu trei etape, după plecarea lui Florin Bratu.

De-a lungul carierei, Marius Baciu a jucat la FC Inter Sibiu, Gaz Metan Mediaș, Steaua Bucureșt, Lille, Rot-Weiß Oberhausen, Panserraikos, Oțelul Galați și Universitatea Cluj. La STEAUA a evoluat între 1996 și 2002 și a marcat 8 goluri în 140 de meciuri.