Marca „Steaua București” aparține Clubului Sportiv al Armatei

Așa cum era de așteptat, presa de sport a preluat o nouă știre aparent fără relevanță: „Sesizare la CNA în care se cere interzicerea alăturării numelui „București” denumirii clubului Steaua”. Subsemnatul GGF, autorul cererii citate de Digisport, declară că nu mai dorește ca echipa să se numească București, deoarece clubul este subvenționat de MAPN, nu de o localitate specifică din țară.Poate că domnul nu este conștient, dar jurnaliștii care au redactat această știre ar fi trebuit să știe că adăugarea numelui unei localități în denumirea echipei are rolul de a indica locația în care aceasta își desfășoară activitatea, își are sediul și stadionul. În cazul de față, București pentru Steaua, aspect care nu a fost respectat cu aceeași strictete de către FRF atunci când un alt club și-a mutat sediul social în afara Bucureștiului și ar fi trebuit să își schimbe denumirea în Berceni sau Mogoșoaia. Este vorba despre FC Fcsb, care pare să fi încălcat aliniamentul 2 din articolul 2 al regulamentului FRF: „În denumirea clubului nu poate fi inclusă denumirea unei alte localități decât aceea în care clubul își are sediul social.”


Mai mult decât atât, cu această ocazie, poate că atât presa cât și membrii clubului Steaua București vor înțelege că pot fi numiți pur și simplu „Steaua București”, conform aliniamentului 7 din articolul 2: „Cluburile pot solicita, respectând procedura prevăzută la articolul 4 din prezentul regulament, participarea în competițiile organizate de FRF/LPF sub denumirea unei mărci înregistrate, asupra căreia clubul respectiv deține dreptul de folosință. Este interzisă utilizarea unei mărci în scopuri publicitare pentru un sponsor sau partener comercial al clubului respectiv. De asemenea, este interzisă utilizarea unei mărci care conține denumirea unei alte localități decât cea în care clubul își are sediul social. De ani de zile repetăm același lucru!”


Să revenim, această știre a fost trimisă redacțiilor de același individ care a fabricat celebra scrisoare falsă de la UEFA. Publicarea unei astfel de știri, care nu aduce nimic nou decât confuzie, ar trebui să ne ofere și nouă dreptul la replică. Conform tuturor instanțelor juridice, marca „Steaua București” aparține Clubului Sportiv al Armatei, iar această denumire nu poate fi folosită de nimeni fără acordul lor. Conform deciziei Curții de Apel, decizie care continuă să fie ignorată de presă pentru a proteja un club cu antecedente penale:
⚫ Clubul Sportiv al Armatei Steaua: 20 de campionate ale României, 19 cupe, 2 Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei.
⚫ AFC Steaua: 1 campionat al României, o Cupă a României și 2 Supercupe ale României.
⚫ FALS: Echipa cu care un grup de condamnați a înșelat întreaga comunitate de microbiști: 5 campionate, 2 Cupe ale României și 2 Supercupe ale României.
⚫ F.C. Fcsb, echipa din 2017, deține o Cupă a României în sezonul 2019-2020 și, bineînțeles, prestigioasa Cupa Corendon din 2021.Deoarece Clubul Sportiv al Armatei deține marca „Steaua București”, aceștia pot face o cerere la FRF pentru a fi înregistrați doar cu această marcă, astfel încât să nu mai existe interpretări.


Conform celor de la CNA, ar fi indicat ca jurnaliștii să folosească denumirea cluburilor cu care aceștia sunt înregistrați la FRF, drept urmare ar trebui scris „SC Fotbal Club Fcsb SA” dacă pentru Steaua se folosește întotdeauna întregul titlu, respectiv CSA Steaua. Vom face o cerere specială la CNA pentru a nu exista și o recomandare pentru comentatori, așa cum s-a întâmplat în cazul Stelei.
De asemenea, rugăm pe această cale ziarele care au preluat această „știre” să ne ofere dreptul la replică și să publice și acest text, care poate fi verificat cu ajutorul ROAF-ului FRF și al sentințelor publicate pe portalul de justiție. #înGhenceadoarSteaua#CeiCareNUauTrădat#spiritdeluptă#aicieSteaua#vremSteauaînA