Interviu Valentin Niculae

Unul dintre tinerii fotbaliști veniți în vara anului trecut de la CS Balotești cu dorința să se afirme alături de echipa militară, Steaua București, este Valentin Niculae.

La echipa ilfoveană, condusă pe atunci chiar de către Fane Nofitovici, prefera să joacă mai retras, la mijlocul terenului. La Steaua, a prins gustul golului pe postul de atacant și, de fiecare dată când intră în teren, dorește să rupă plasa adversarilor. Jucătorii mai experimentați din echipa noastră i-au simțit dorința arzătoare de a marca și îi dau deseori sfaturi de poziționare pentru a fi cât mai eficient în față porții. În acest tur, a jucat de 6 ori titular, însă mai cunoscut este ca cel care intră în repriză a două cu o poftă enormă de gol. A reușit chiar și așa să marcheze 18 goluri în campionat, 8 în Cupa României, faza municipală și 1 gol în Cupa României, faza națională.

AS47: Salut Vali, ești de aproximativ 6 luni la STEAUA. Ai avut parte de vreun moment mai special în tot acest timp și ce te-a impresionat cel mai mult la STEAUA până acum?
V. Niculae: Am avut mai multe momente speciale de când am venit la Steaua, iar acestea se datorează galeriei! Pentru fiecare meci în parte în care ne-au susținut.

AS47: Ai reușit să marchezi de 18 ori în campionat, de 8 ori în Cupa Municipală și ai marcat chiar și în Cupa României. Ai vreun gol preferat de care îți aduci cu plăcere aminte?
V. Niculae
: Nu am încă un gol preferat, dar cu siguranță voi avea până la vara. 😉

AS47: În curând, începe pregătirea pentru returul de campionat, ce îți propui pentru acest retur de campionat?
V. Niculae
: Îmi doresc să joc și mai bine și să marchez cât mai multe goluri pentru Steaua și nu doar atât. Promovarea e principalul obiectiv!

AS47: Știm că fotbaliștii sunt ceva mai superstițioși. Ai vreo rutină specială pe care o aplici înaintea fiecărui meci care te ajută să te descurci mai bine pe teren?
V. Niculae: Nu sunt așa superstițios, dar înainte de fiecare meci îmi spun o rugăciune în minte și mă rog că fratele meu să fie cu mine.

AS47: Ai jucat la CS Balotești și ai strâns un număr impresionant de meciuri în Liga a 2-a. Care este cea mai importantă diferența dintre fotbalul din Liga 2 și Liga a 4-a?
V. Niculae:
Cred că cea mai importanta diferența dintre liga 2 și a 4-a este adversarul.

AS47: Care sunt planurile tale profesionale de viitor, sportive sau extrasportive?
V. Niculae
: Pe viitor, îmi doresc să ajung cât mai departe cu Steaua, iar cu planurile extrasportive nu sunt așa hotărât.

#spiritdeluptă