Interviu Alin Robu

Alin Robu este fotbalistul care a ajuns la STEAUA în sezonul 2018/2019 și unul dintre cei trei jucători care au fost păstrați de Oprița în vara anului 2019 pentru lotul actual. Avea să devină al doilea golgheter al echipei militare în sezonul de debut, cu nu mai puțin de 40 de goluri marcate în toate competițiile. Însă, înainte de a păși ca fotbalist pe gazonul din Complexul Sportiv Steaua, el a putut fi observat deseori în tribune alături de fanaticii suporteri roș-albaștri. În sezonul actual, are 5 apariții în echipa de start și, cu toate acestea, a reușit să marcheze de 11 ori în plasa adversarilor.

AS47: Salut, Alin, ești de aproape doi ani la STEAUA. Cât de intensivi au fost acești doi ani pentru tine și ai vreun regret legat de perioada aceasta?
A. Robu:
Logic că am avut un regret. Nu am dus STEAUA mai sus așa cum mi-am propus.

AS47: Abordarea echipei tehnice din acest sezon pare să fie una cu totul diferită față de sezoanele precedente. Cum ai simțit tranziția asta care a avut loc la STEAUA în ultimele luni?
A. Robu:
Simțim că am renăscut și domnul Lăcătuș ne-a dat din spiritul lui de fiară, iar Mister Oprița ne-a vândut din ponturile lui de pe vremea în care era jucător și ce simțea în vestiar.

AS47: Am putea spune că ești cel mai eficient jucător din lot. Ai marcat 11 goluri în acest sezon cu toate că ai fost mai mult rezervă. Ai fost titular în doar 5 meciuri până acum.
A. Robu:
Joc pentru clubul iubit. Atâta tot. Nu există rezervă sau titular la lotul pe care îl avem.

AS47: Anul trecut, ai purtat tricoul cu numărul 17, pentru sezonul 2019/2020 ai ales numărul 47. Ce te-a făcut să alegi acest număr pe tricou?
A. Robu:
Da, din respect pentru anul înființarii Clubului Sportiv Steaua și pentru Asociația Steliștilor 1947 (AS47).

AS47: Puțini știu că tu ai făcut parte din peluza Stelei până la momentul când ai coborât în teren pentru a ajută echipa noastră în mod direct. Îți mai aduci aminte de vreun meci sau o deplasare mai deosebită alături de băieții din peluza?
A. Robu:
Sunt multe… Din ultima perioadă, deplasările de pe Rocar au fost deosebite și derbiul de pe Arena Națională cu rivala de atunci, Academia Rapid. Momentan, consider că nu am am ajutat echipa cu absolut nimic. Sper ca anul ăsta să o fac.

AS47: Care sunt planurile tale profesionale de viitor, sportive și extrasportive?
A. Robu:
Clar să promovez cu echipa mea, STEAUA!!! Ăsta este viitorul!

#spiritdeluptă