Etapa a VI-a: Unirea Dej 2-1 Steaua

Au marcat: Vasile Buhăescu 10’/ Radu-Alin Burdeţ 52′, Mircea Manole 71′.

Steaua: Bălbărău – D. Oroian, Beța, Walace, Ad. Ilie – Răsdan (Al. Zaharia 74′), Băjenaru (Șt. Pacionel 74′), Bărbulescu (cpt.), Rob. Neacșu (St. Drăghici 46′) – Buhăescu (Huiban 74′), Enceanu (Măd. Mihăescu 34′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Bactăr, Gherghiceanu, Donose
Antrenor: Daniel Oprița
Eliminat: Valentin Bărbulescu 30′ (roșu direct)
Unirea Dej: Răilean – I. Rus, Burdeț, Kereki, Roș – Al. Militaru, Cătinean (cpt.), Ad. Pop (Chira 78′) – Frăsineanu, Al. Pop (P. Popescu 72′), Mir. Manole (Cocian 83′)
Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș – Al. Blaj, D. Pop, Al. Papp, Ed. Meszaros, Vl. Bogdan
Antrenor: Dragoș Militaru

Steaua a jucat bine cu Ripensia, iar timișorenii au avut prima lor înfrângere din acest sezon. De la o etapă la alta, jocul Stelei pare din ce în ce mai solid. Sperăm ca pauza pentru echipele naționale să nu întrerupă această tendință ascendentă. Este și motivul pentru care Steaua a jucat un amical cu Voluntari (înfrângere cu 1-2).

Cosmin Petruescu, antrenorul celor de la Ripensia Timișoara, a făcut câteva modificări serioase față de primele etape. Pentru prima dată au fost titulari Ene și Vidrășan. Cel din urmă este mijlocaș central la închidere. Steaua a dominat autoritar la numărul de ocazii, 11 la 1. Au fost două situații controversate, una la Bălbărău în minutul 15, când a existat un contact cu Golda, și în minutul 30, când Steaua a cerut gol, însă, în ambele faze, arbitrul a lăsat jocul să continue. Insistența lui Enceanu și Răsdan au făcut ca această partidă să fie deblocată în minutul 67, când unul dintre cei mai vechi jucători ai Stelei a reușit să deschidă scorul printr-un șut plasat la rădăcina barei.     

Datorită aceste victorii, Steaua este pe primul loc la egalitate de puncte cu Hermannstadt și Concordia Chiajna, însă cu un golaveraj mai bun.

Și acum să revenim la meciul următor cu o nou promovată, acasă la FC Unirea Dej. Va fi o deplasare lungă și un meci inedit din mai multe puncte de vedere. Pentru prima dată în campionat o să avem adversari și în tribune, nu doar pe teren. Ne referim la „Brigada Șomeșană”, care, cel mai probabil, se va mobiliza exemplar pentru această partidă.

Unirea Dej este un club din județul Cluj, înființat în 1921. Cea mai bună clasare din istorie a fost în perioada 1995-1997,  sub conducerea lui Nicolae Manea, când s-au clasat pe locul 5, respectiv poziția a 3-a, în divizia secundă.

Președintele clubului este Gabriel Magdaș Haitonic. Antrenorul este Dragoș Militaru, iar secunzi sunt: Moundir Moussaddak și Eusebiu Șugavău. De portari se ocupă Dorin Silaghi, iar delegatul echipei este Adrian Bud. Kinoterapeut este Răzvan Bondițean, în timp ce poziția de ofițer de presă este ocupată de Răzvan Căulean.

Ei au reușit promovarea în Liga a 2-a la exact 100 de ani de la înființare. În sezonul 2020-2021, au terminat pe locul al doilea la egalitate de puncte cu cei de la CSO Cugir.

Egalitatea s-a păstrat și la rezultatele directe, însă cei de la CSO Cugir au avut golaveraj +21, iar Unirea Dej +20. În primul baraj au câștigat cu  3-1 la general cu cei de la Baia Mare. În finala cu SC Zalău au obținut promovarea grație egalului la categoria goluri din deplasare. S-au califcat cu 1-1 la general. În primele 4 etape, Dragoș Militaru a utilizat un sistem 4-3-3. Următoarea așezare prezintă poziția, numărul de pe tricou și minutele jucate, în parenteză. Dorin Răilean, cu numărul 39 ca portar (90/90/90/90), Alexandru Ionuț Rus, cu numărul 4 ca fundaș dreapta (88/90/90/90), Alin Radu Burdeț, cu numărul 15 ca fundaș central (90/90/90/90),  Mihai Radu Kereki, cu numărul 5 ca fundaș central (90/90/90/90), Denis Dacian Roș, cu numărul 19 ca fundaș stânga (90/90/90/90), Alex Nicolae Militaru, cu numărul  14 ca mijlocaș dreapta (68/67/90/81), Marius Cătinean Ionuț, căpitan, cu numărul 6 ca mijlocaș la închidere (90/90/90/90), Adrian Laurențiu Pop, cu numărul 99 ca mijlocaș dreapta (44/54/81/90), Mircea Manole, cu numărul 98 în poziția de aripă stânga, dar poate juca și dreapta (17/36/82/81), și Ionuț Frăsineanu Cristian cu numărul 77 ca aripă dreapta,  Alexandru Mihai Constantin Pop, cu numărul 11 atacant central (44/54/81/90), sau Andrei Alexandru Pop, cu numărul 7 ca atacant central (46/36/9/0), Angelo David Cocian, cu numărul 17 ca aripă dreapta, însă joacă și pe stânga (0/0/21/56), Florin Blejan Dan, aripă stânga cu numărul  10 (73/54/8/9).

În prima etapă au fost învinși cu 2-0 acasă de Unirea Slobozia (dublă Robert Mustacă). În meciul al doilea au făcut 0-0 în deplasare la Ripensia Timișoara. Următorul meci de acasă au făcut 0-0 cu Dunărea Călărași. În etapa a 4-a au câștigat cu 3-0. Toate golurile au fost marcate de Alexandru Mihai Constantin Pop. Primul gol a fost marcat cu capul dintr-un corner bătut de Roș Dacian, de unde a recentrat căpitanul echipei către Alexandru Mihai Constantin Pop.

Pe centrările din flancuri s-a observat o desincronizare dintre cei doi fundași centrali. Nu de multe ori mingea cade în careu, nefiind respinsă din prima de acolo. Unirea Dej folosește o apărare în zonă pe defensivă la fazele fixe.

Mircea Manole execută loviturile libere de pe stânga cu piciorul drept pe interior. De asemenea, execută cornerele de pe partea stânga cu piciorul drept, cu efect pe interior. Am observat că pe faza de atac, la loviturile de colț, vedem 3 fotbaliști cu o statură peste medie pe linia porții. În momentul executării, pentru a trimite cu capul spre poartă, jucătorii se duc la 4-5 metri de poarta adversă. Tot Mircea Manole execută și loviturile libere de pe dreapta. De cele mai multe ori, trimite pe lung.

Al doilea executant este Daniel Roș Dacian care trimite de pe flancul drept cu piciorul stâng, cu efect pe interior.

În ultima etapă, cei de la Unirea Dej au jucat în deplasare la FC Brașov (fosta Corona Brașov), iar meciul a fost decis de faultul făcut de Ionuț Alexandru Rus la marginea careului în minutul 83. La acest fault a primit cel de-al doilea galben și a lipsit pe 8 sepembrie de la meciul din Cupa României cu Minaur Baia Mare. Primul 11 din meciul cu FC Brașov a fost:

Dorin Răilean, cu numărul 39 portar (90’), Alexandru Ionuț Rus, cu numărul 4 fundaș dreapta (83’), fundași centrali: Mihai Radu Kereki, cu numărul 5 (90’) și Alin Radu Burdeț, cu numărul 15 (90’), Denis Dacian Roș cu numărul 19 fundaș stânga (90’), Alexandru Militaru, cu numărul 14 mijlocaș dreapta (46’), schimbat de Vlad Andrei Bogdan, cu numărul 22 (44’), Marius Cătinean Ionuț, căpitan, cu numărul 6 mijlocaș central (90’), Adrian Laurențiu Pop, cu numărul 99 mijlocaș central (77’), schimbat de Alexandru Andrei Blaj, cu numărul 20 (13’), Mircea Manole, cu numărul 98 mijlocaș stânga (65’), schimbat de Ionuț Frăsineanu Cristian, cu numărul 77 (25’, Andrei Vlad Cocian, cu numărul 17, atacant dreapta (46’), schimbat de Mihai Octavian Cristian Chira, cu numărul 13 (44’), Alexandru Mihai Pop, cu numărul 11 atacant dreapta (81’), schimbat de Daniel Teodor Pop, cu numărul 21 (9’).

Dragoș Militaru a trimis în meciul de Cupă cu Baia Mare următorul 11: 39. Dorian Răilean, 19. Denis Roș, 21. Daniel Pop, 15. Alin Burdeț, 20. Alex Blaj, 8. Eduard Mezaroș, 6. Marius Cătinean, 13. Cristian Chira, 22. Vlad Bogdan, 11. Alex Pop,  77. Ionuț Frăsineanu.

Cel mai probabil a folosit tot un sistem 4-3-3. Singurul gol al partidei a fost marcat de Ciprian Stanciu dintr-o lovitură liberă de la 17 metri, ușor din dreapta. Mingea s-a dus în colțul din stânga sus al portarului, iar Dorin Răilean nu a putut să ajungă la balon.

Dragoș Militaru este cel mai tânăr antrenor din primele 2 ligi, la doar 31 de ani. Este chiar pe locul 8 în topul celor mai tineri antrenori din primele 2 ligi din toate campioanatele europene. A avut o experiență de 10 zile în Belgia cu Ladislau Boloni. Ca jucător, a evoluat la Pandurii Târgu Jiu și la echipa FC Daugava, din Letonia.

Conform transfermarkt, Unirea Dej este cotată la 770.000 de euro, cu aproape un milion mai puțin față de Steaua.

După accederea în Liga a 2-a, Unirea Dej a adus câțiva jucători de bază: Mircea Manole, Claudiu Chindriș, Alex Nicolae Militaru, Ionuț Alexandru Rus, Vlad Bogdan, Alin Burdeț și Dorian Răilean.

Alexandru Mihai Constantin Pop este un atacant care a mai jucat la U Cluj în Liga a 2-a, iar povestea lui de viață este inedită. S-a născut la Buenos Aires, capitala Argentinei, pe 1 februrarie 2000. A debutat la juniorii lui CFR Cluj și U Cluj, apoi a ajuns la Academia lui Hagi. În școala din Ovidiu a reușit să joace în UEFA Youth League. Este cel care a marcat toate golurile dejenilor în victoria cu 3-0 cu Șelimbăr. Alex Mihai este fotbalistul din echipă cu cel mai mare potențial. El este împrumutat de la Hagi.

Dorian Răilean este un portar de certă valoare. Este cotat la 150.000 de euro. Are o selecție la naționala mare a Moldovei. Este venit de la Recea și are o înălțime de 1.85metri. Un alt atu îl reprezintă faptul că are numărul de goluri primite e egal cu cel al lui Raul Bălbărău. Golaverajul celor de la Unirea Dej este de 3-3, iar al Stelei este de 11-3.

Alex Nicolae Militaru este un mijlocaș împrumutat de la CFR Cluj și a fost convocat la naționala României U19 pentru campania 30 august-7 septembrie. A evoluat în dubla cu Bosnia-Herțegovina.

Alin Burdeț este fundașul central al echipei, care nu a lipsit niciun minut de pe teren. Are 1,84 metri înălțime și 23 de ani. Este cotat la 125.000 de euro. A fost format de Academia Hagi și a mai evoluat la: Ripensia Timișoara și Comuna Recea.

Ținem să le felicităm pe gazde pentru că dau dovadă de fair play prin faptul că ne acordă mai mult de 5% din bilete, procentul destinat în mod normal oaspeților.

Ținând cont de protocolul medical aprobat de FRF, având limite de spectatori stabilite, menționăm faptul că toate biletele din sectorul 4 au fost puse la dispoziția Asociației Steliștilor 1947, aceasta urmând să ne comunice dacă are nevoie de toate biletele alocate. În caz contrar, vom anunța de unde și când pot fi cumpărate biletele rămase.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

BILETE pentru jocul cu Steaua București:
PÂNĂ VINERI 08:00 – 23:00
Braco Pub • str. Unirii nr. 1, zona sensului giratoriu Carrefour (Dealul Florilor);
MIERCURI (înaintea jocului din Cupa României) 14:30 – 16:30
casele de bilete ale Stadionului Municipal Dej;
SÂMBĂTĂ, ZIUA MECIULUI începând cu ora 13:00
intrarea pe stadion dinspre Parcul Mare (str. Alecu Russo) – pentru sectoarele 2, 3;
– intrarea pe stadion dinspre Sala Sporturilor (str. Nicolae Titulescu) – pentru sectoarele 5, 6;
– sectorul 4 (sub tabelă) este alocat suporterilor oaspeților;

Prețul unui bilet este 10 lei.
Biletele se vor vinde în limita numărului legal admis pentru competițiile sportive desfășurate în aer liber.”, conform paginii de facebook FC Unirea Dej oficial

FC Unirea Dej este pe locul 14 cu 5 puncte, în timp ce Steaua este pe locul 1 cu 13 puncte.


Etapa a VI-a: Unirea Dej – Steaua
📆 Sâmbătă, 11 septembrie 2021, de la ora 15:30
📌 Stadionul Municipal Dej
🎥 Meciul va fi transmis de Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport