Direct la barajul de promovare?

Din cauza situației alarmante din Suceava, Anton Ciprian, președintele AJF Suceava a anunțat decizia de suspendare a ligilor 4 și 5, luându-se în considerare clasamentul actual drept unul final.

„Cred că e cea mai buna decizie în momentul de față pentru tot ce înseamnă sport. Ieri, după ce am luat decizia, am fost sunat de mai mulți colegi, și, mai devreme sau mai târziu, așa se va întâmpla peste tot. Datele de finalitate ale competițiilor nu vor putea fi respectate. Am mai avea 11 etape, care într-o lună jumătate sunt dificil de încheiat.
La nivel de copii, toate echipele vor primi medalii și diplome, iar campionatul următor va începe când ne vor da voie autoritățile, exact cu aceleași echipe.
Eu am analizat de ce nu s-ar putea finaliza, pentru că foarte multe persoane care activează la nivel amator au alte meserii de bază. Sunt jucători amatori care au job-uri, nu îi pot băga să joace în timpul săptămânii.
Turul campionatului îl terminăm la începutul lui noiembrie, iar returul îl reluam în martie, aprilie, din cauza condițiilor meteorologice. Ne e dificil să comprimăm etapele, apoi să începem repede un nou campionat și financiar este imposibil, nu sunt sume mari de bani în fotbalul amator, nu putem cere bani în momentul ăsta, dată fiind situația”, a declarat Anton Ciprian la PRO X.

În acest moment, după 18 etape, Steaua ocupă primul loc în Liga 4, cu 54 de puncte, la 7 puncte distanță de locul 2. Ținând cont de acest precedent, Steaua București poate merge direct la barajul de promovare. Bineînțeles, decizia finală o va avea AMFB.

#spiritdeluptă