Baraj: Steaua 2-0 Mostiştea Ulmu (retur)

🔝 Steaua se califică în al doilea baraj de promovare în Liga 2, după ce câștigă și returul cu Mostiștea Ulmu, scorul total fiind 4-0.

⚽ STEAUA 2-0 Mostiștea Ulmu. Au marcat: Emilian Pacionel 66′, Cezar Mihalache 94′.
📝 Steaua a controlat partida, având cele mai mari ocazii. În minutul 66, Pacionel a obținut un penalty pe care tot el l-a transformat și a risipit emoțiile calificării. Zece minute mai târziu, meciul a fost întrerupt timp de 4 minute, după ce Vasile Târșolea a venit la banca de rezerve și a cerut ca jucătorii săi să iasă de pe teren în formă de protest. Acesta a fost convins de antrenor și de căpitan să renunțe la idee, iar partida s-a jucat până la final.
În minutul 90+4, Cezar Mihalache a stabilit scorul final, cu un șut de la marginea careului.
🇰🇭 La finalul partidei din complexul Steaua, jucătorii lui Daniel Oprița au sărbătorit alături de cei 500 de fani prezenți lângă terenul de joc.
🆚 Adversarul din barajul 2 va fi stabilit mâine, când va avea loc returul Fcsb II 🆚 CS Afumați (1-0, în tur). Meciul va fi televizat de la ora 11:30.
⏩ Următorul meci se va juca acasă pe 22 mai.

STEAUA
🔴 Prima echipă: 12. Raul Bălbărău, 18. George Călinţaru, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beţa, 90. Alexandru Zaharia, 10. Rareș Enceanu, 13. Adrian Ilie, 8. Valentin Bărbulescu, 9. Emilian Pacionel, 11. Dragoș Huiban, 7. Florin Răsdan.
🔵 Rezerve: 1. Ștefan Mușat, 89. Ovidiu Morariu, 16. Antonio Vlad, 17. Philippe Nsiah, 5. Sergiu Bactăr, 6. Mădălin Mihăescu, 30. Liviu Băjenaru, 31. Cezar Mihalache, 14. Robert Neacșu.

Mostiștea Ulmu
Meilă – Gheorghe, Ilie, Leafu, Niculae – Mihai, Tăbăcariu, Chirica, Milea – Ionică, Stoian
Rezerve: Răduță, Mihai, Șt. Radu, S. Radu, Romănescu, Roșu, Dinu, Dogaru, Lixandru

Steaua face un pas important spre al doilea baraj, după victoria cu 2-0 din tur.

A fost un meci pe care fundașul central de la Mostiștea Ulmu, Lucian Acasandrei, nu îl va uita prea curând, după un autogol provocat de pasa filtrantă a lui Adrian Ilie în buza porții și o  eliminare obținută în 10 minute (min. 57 & min. 68).

Cum s-a discutat și în episodul pilot al emisiunii „Gânduri roș-albastre”, după prima repriză, Steaua a avut 9 ocazii, iar Mostiștea 8. Această mini-statistică arată un echilibru, Steaua a dominat pe flancuri, iar Ulmu în zona centrală. Raportul greșelilor importante de arbitraj este 3-1 în favoarea celor de la Mostiștea Ulmu, și nu în favoarea Stelei, așa cum au dat impresia unii oameni din presă. Important este că echipa s-a adaptat pe parcurs, iar, prin dubla schimbare făcută la pauză, Steaua a reușit să domine jocul pe toate compartimentele. Ulmu ar fi căzut fizic în a doua parte a jocului, chiar și fără eliminarea fundașului central.

Bălbărău a ieșit la rampă cu câteva intervenții bune, chiar fabuloasă cea la foarfeca de efect a lui Daniel Stoian (care, trebuie spus, joacă pe locurile de juniori, fiind născut în 2001, fiind golgheterul cu 8 reușite).
Golgheterul nostru este Remus Chipirliu cu 14 goluri (dintre care 10 doar în retur). Știm că Nsiah nu este în cea mai bună formă, asta poate și pentru că a avut un deces în familie peste care nu a trecut. Oricum, băieții trebuie susținuți în această perioadă vitală pentru viitorul Stelei.  Linia va fi trasă după 29 mai.

Ne așteptăm ca Ștef Vlad Octavian să umble un pic la primul 11, fiind forțat și de eliminarea corectă a lui Acasandrei și accidentarea portarului. Probabil că în locul lui Acasandrei va intra Dinu George-Mădălin sau Cosmin Mihai.

Cel mai probabil, primul 11 al lui Ulmu va fi următorul: Teodor Meilă – Iulian Ilie, Cosmin Mihai, Nicolae Leafu, Alexandru Gheorghe, Sorin Tăbăcariu (cpt.), Valentin Niculae, Șaron Chirică, Răzvan Milea, Alexandru Stoian, Cosmin Ionică (aici poate intra în locul lui Radu Silviu Mădălin). Va fi interesat dacă în ultimele 10 minute va juca și Nicușor Romanescu (poreclit Terente). În rest, cel mai probabil, vor fi aceleași schimbări.

Steaua probabil că va juca cu următoarea echipă: Raul Bălbărău – George Călinţaru, Walace da Silva, Dean Beța, Alexandru Zaharia, Rareș Enceanu, Adrian Ilie, Valentin Bărbulescu, Florin Răsdan, Emilian Pacionel, Dragoș Huiban. Probabil va juca Nsiah o repriză. Partea bună, după meciul de la Ulmu, este că Steaua a arătat că are o bancă solidă.

Ne gândim că Steaua va întări din start mijlocul. Dacă vor pasa din prima și vor pune adversarul să alerge după minge, meciul și calificarea vor fi tranșate.
Evident, Steaua trebuie să fie ceva mai bună pe defensivă față de meciul tur. Avantajul în acest meci este că cei de la Ulmu trebuie să marcheze obligatoriu și vor ataca pe un teren mai mare, iar steliștii vor putea să dea lovitura mai ușor pe contre. Întrebarea care se pune este dacă cei de la Ulmu vor alege din nou să facă un pressing avansat și faulturi multiple?

Oricum, sunt de urmărit Iulian Ilie (fundașul de bandă, cu 5 goluri) și atacantul Daniel Stoian cu 8 reușite, amândoi au un sezon foarte bun în Liga 3-a, un plus pentru ei și că sunt U20.
Meciul va fi transmis pe Telekom Sport 1, Digi Sport 1 și LookSport, la 11:30. Sperăm să avem reluări mai bune, nu doar la fazele care o avantajează pe Ulmu, iar grafica ce indică cartonașele primite să fie mai exactă.

În încheiere, sperăm ca arbitrajul să fie unul exemplar și, dacă se poate, arbitrii să nu fie chemați de la peste 500 km, că știm că nu primesc cazare peste noapte și, ca să nu fie pe minus după un meci arbitrat, ar trebui să vină în ziua meciului. Ținând cont că meciul este la 11:30, iar arbitrul trebuie să fie la stadion la 10:00, sperăm totuși să nu vină cu noaptea în cap. Menționăm că această avancronică este scrisă joi.

Noi, steliștii, ne dorim un arbitraj echidistant, iar adversarii să joace fair-play și să respecte jocul. De asemenea, dubla manșa nu este încă terminată, și, dacă Steaua nu va înscrie prima, meciul va fi foarte dificil. De aceea, noi sperăm ca trupa lui Oprița și Fane Nofitovici să fie ceva mai sigură pe defensivă.

Duminică, de la 11:30, se joacă returul din celălalt baraj, Fcsb 2 – Afumaţi (1-0, în tur), iar oaspeții au capacitatea de a câștiga partida, dacă scopul lor e promovarea. Asta și pentru că prima echipă a adversarilor are meci, în aceeași zi, cu Sepsi, mulți jucători trimiși în tur nu vor mai fi disponibili la retur.

Baraj promovare în Liga 2, retur:
Steaua vs. Mostiştea Ulmu
📆 Sâmbătă, 15 mai 2021, de la ora 11:30.
👎 Fără spectatori.
🎥 Meciul va fi transmis de Digi Sport 1, Look Sport & Telekom Sport.