Anghel Iordănescu

Anghel Iordănescu s-a născut pe 4 mai 1950, în Bucureşti.

71 de ani, dintre care două decenii și jumătate respirați practic pentru STEAUA.

Anghel Iordănescu sau „Tata Puiu” pentru noi, cei care am crescut avându-l drept idol, a trecut prin toate ipostazele la STEAUA: aici și-a făcut junioratul, aici a cunoscut performanța ca jucător și tot aici și-a aplicat tehnicile de antrenor.

Cu 317 meciuri în cei 14 ani petrecuți la Steaua, Anghel Iordănescu se află pe locul 3 în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe prezențe pentru roș-albaștri și pe primul în cel al marcatorilor steliști din Liga I, cu 146 goluri.

În această perioadă, a câștigat două campionate și patru Cupe ale României, dar cel mai important trofeu câștigat, atât din postura de antrenor secund, cât și de jucător, a fost Cupa Campionilor Europeni, pe 7 mai 1986.

Anghel Iordănescu a făcut treabă bună și la echipa națională, unde din postura de antrenor a calificat România la două turnee finale ale Campionatului Mondial (1994 și 1998) și două turnee ale Campionatului European (1996 și 2016).

Începând cu 1998, „Tata Puiu” a început drumul internațional de antrenorat, pregătind naționale ale altor țări și echipe de club străine, inclusiv în Arabia Saudită. Pleacă de la națională și antrenează alte echipe naționale și echipe de club străine, inclusiv în Arabia Saudită, apoi a revenit pe banca tehnică a tricolorilor, până în trecutul apropiat.