„Am plătit pentru Steaua, dar vedem FC Gazde și FC Sporting Becali”.

„Am plătit pentru Steaua, dar vedem FC Gazde și FC Sporting Becali”.

👉 https://www.fanatik.ro/televiziunile-plan-anti-becali-am-platit-pentru-steaua-dar-vedem-fc-gazde-si-fcsb-exclusiv-19299644

Fanatik.ro prezintă cum normalitatea pare să încurce lucrurile în Liga 1. Un adevărat război pe bani. Televiziunile vor să-l „facă” pe Becali la buzunar și așa s-a terminat prietenia. După ani în care au tolerat Fcsb , ba chiar s-au întrecut să „servească” publicul cu ideea că ar fi vorba despre Steaua. Deși instanțele de judecată au stabilit contrariul! Ei bine, televiziunile s-au decis să „rupă pisica în două”. Sau oaia, cine mai știe…

Dacă Becali va continua să agite apele prin Liga 1 împotriva televiziunilor, acestea sunt gata să reclame că au fost… furate! „Am plătit pentru Steaua, dar vedem FC Gazde și Fcsb ”, este nemulțumirea exprimată de deținătorii drepturilor TV. Practic, ar fi doar o schimbare de abordare. Iar pentru a înțelege speța va trebui să ne întoarcem în timp.Fcsb este o denumirea apărută din dorința lui Gigi Becali de a duce mai departe o minciună, așa cum a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție.O minciună care a fost deconspirată chiar la câteva luni după semnarea contractului de drepturi TV. Echipa lui Becali a pierdut în instanță dreptul de a mai folosi numele Steaua București. A urmat o serie de procese câștigate clubul sportiv al Armatei Steaua București impotriva lui Gigi Becali, cel din urmă a fost deposedat de siglă, de marca Steaua, de palmares și, foarte probabil, va fi nevoit să plătească un prejudiciu consistent pentru cei 11 ani în care a folosit fraudulos, conform ÎCCJ, numele celei mai titrate echipe din România. Deși, în acte, echipa sa a fost înființată în 2003.

Din 2014 echipa lui Becali nu a mai primit vreodată dreptul de a folosi numele și marca Steaua. Asta în ciuda faptului că a promis constant că „O să vedeți că în șase luni…”. Mai departe puteți completa cu orice vă trece prin cap. Pentru că, foarte probabil, Becali chiar a spus-o la un moment dat. Promisiune pe care Gigi Becali știa că nu are cum să o respecte. Dar pe care o făcea ca să liniștească televiziunile. Și ca să mai câștige timp în fața puținilor fani care i-au rămas.
Au trecut 6 ani de atunci, iar Becali a câștigat un singur proces. Cel în care Florin Talpan ceruse ca echipa latifundiarului din Pipera să nu mai aibă voie să se numească Fcsb. Iar pentru acel proces, avocații lui Becali au fost nevoiți să recunoască în fața judecătorilor că aceste patru inițiale, la fel ca și echipa lui Becali, nu au nicio legătură cu FC Steaua București. Și că de fapt vin de la… FC Sporting Becali!
Televiziunile voiau acele Steaua – Dinamo promise de LPF, dar CNA le amenda atunci când foloseau denumirea Steaua pentru Fcsb! Așa că s-a decis că ar fi mai bine ca oamenii să ajungă să creadă că Fcsb este Steaua. La rândul lor, televiziunile au cerut asta, pentru a se agăța de această… păcăleală a inițialelor.
Pentru că, la vremea respectivă, televiziunile au decis să fie de partea lui Gigi Becali. Nu s-au sfiit să o prezinte pe Fcsb ca fiind Steaua. Deși prin acest lucru ignorau o decizie definitivă și irevocabilă a instanțelor de judecată. Deși erau obligate de CNA să plătească amenzi. Dar până la urmă era și interesul lor ca lumea să creadă că echipa din Liga 1 este Steaua. Altfel, probabil că audiențele s-ar fi prăbușit. Până la urmă, nici cei mai convinși Fcsbiști nu prea ar vrea să li se spună că de fapt urmăresc FC Sporting Becali.
Momentan, televiziunile așteaptă mutarea lui Becali. Dacă acesta va merge în instanță, așa cum a amenințat, atunci se va declanșa și contraatacul. Primul pas va fi să se ceară explicații de la LPF. Forul condus de Gino Iorgulescu nu are niciun interes să spună că Steaua este cea din Liga 3, dar nici nu ar putea să-i mintă pe reprezentanții televiziunilor. Doar dacă aceștia se lasă păcăliți.
Apoi ar urma să fie chestionată licitația prin care au fost oferite drepturile TV în 2014. Pentru că televiziunile nu au fost informate corect, iar asta le-a creat prejudicii. Sunt pașii pe care televiziunile sunt gata să îi facă în cazul în care Gigi Becali nu renunță la amenințări.
Felicitări celor de la Fanatik.ro pentru articol! Nu știm cât timp televiziunile vor mai servi această minciuna cu FC Sporting Becali, dar, ușor-ușor, toți vor recunoaște cel mai mare jaf de identitate din istoria sportului românesc.
#aicieSteaua #spiritdeluptă