Alin Firfirică are un nou disc norocos

Discobolul a făcut cea mai inspirată schimbare chiar în finala Campionatelor Mondiale de la Doha (Qatar). Discul ales i-a adus locul patru în lume, cea mai bună clasare românească la întrecerea supremă din atletism din ultimii 10 ani.

“Ultimele concursuri le făcusem cu un singur disc, roșu, cu care mi-am realizat și recordul personal. La a treia aruncare din finală am zis să fac o schimbare. Am făcut bine, căci acest disc mi-a adus locul patru la Mondiale. Este de acum discul meu norocos și sper să fac un nou record personal cu el. Îl voi lua și la Tokyo, dar sper să n-am probleme la aeroport. Ultima dată l-am luat în bagajul de cală și a trebuit să aștept jumătate de oră ca să-și dea seama că este un disc, nu o bombă și pot să trec cu el”, a povestit Alin Firfirică, ocupantul locului 4 la Campionatul Mondial în proba de aruncarea discului.

Aflat la prima participare din carieră la Campionatele Mondiale de seniori, Alin Firfirică (23 de ani) a încheiat competiția de la Doha pe locul al patrulea, cu o aruncare de 66,46m, la doar 35 de centimetri distanță de medalia de bronz. Rezultatul este cel mai bun din ultimii 10 ani pentru atletismul românesc. Ultima medalie la Campionatele Mondiale a fost obținută de Nicoleta Grasu, în 2009, la Berlin, bronz în aceeași probă de aruncare a discului. “Sunt foarte bucuros pentru acest loc, am muncit foarte mult. Am venit pe locul patru și pot spune că sunt puțin frustrat, pentru că am fost la 35 cm de bronz. Sunt încă tânăr, mai am multe de realizat, de demonstrat, așa că trebuie doar să mă antrenez. Dacă aș fi aruncat 67,32m, recordul meu personal, m-aș fi aflat pe podium, dar nu poți de fiecare dată să arunci aceeași distanță. Am făcut tot ce-am putut și sunt mândru de asta, e cea mai bună performanță din ultimiii 10 ani. Cel mai mult mi-a plăcut că acest lucru mi l-a spus tatăl meu: <<ia uite ce ai realizat>>. Nu mi-a venit să cred”, a mărturisit spotivul nostru.

Sursa: click.ro