„Academia are potențial enorm”

„Copiii au început să vină, ca pe vremuri, copii din cartierul Ghencea, din Drumul Taberei, din Chiajna, din Roșu. Părinții s-au convins că aici vor avea continuitate, nu se mai duc la școlile private, unde, la 13 ani, când trec la fotbalul 11 la 11, se opresc fiindcă acolo nu au terenuri mari sau nu există proiecte dincolo de această vârstă” (George Ogararu pentru Gazeta Sporturilor – GSP).

⚡ La Steaua București, procesul de selecție pentru grupele 2014, 2015 și 2016 este în plină desfășurare.

🚸 12 grupe de copii și juniori are Academia Steaua, unde activează un coordonator de programe (Ștefan Iovan), 4 scouteri (Adrian Bumbescu, Radu Troi, Vasile Aelenei și Teodor Anghelini), un preparator fizic, doi antrenori cu portarii și un metodist.

⚽ 250 de copii se pregătesc la Academia Steaua, care are 3 terenuri mari (două cu iarbă naturală, unul sintetic), patru terenuri de minifotbal, și două de fotbal de 8+1.

🔝 În ultimul an, Academia a urcat de pe locul 61 pe 13 în ierarhia națională. Astfel că echipele de la U15 la U19 au trecut de la campionatele naționale la Elită. Trei, U16, U17 și U19, joacă deja în play-off, cei de la U15 conduc în seria lor, în drum spre același obiectiv.

💰 120.000€ pe sezon este suma cu care International Alexander și Porotherm (Wienerberger Romania) sponsorizează Academia Steaua.

#vremSteauaînA #aicieSteaua #spiritdeluptă