2 iulie 1967

Pe 2 iulie 1967, Steaua învingea Foresta Fălticeni în finala Cupei României, scor 6-0 și cucerea a 8-a Cupă din palmares. Odată cu acest trofeu, devine echipa cu cele mai multe Cupe, depășind Rapid, care avea 7 Cupe până în acel moment.
Steaua a cucerit trofeul având un parcurs în Cupa României fără să primească vreun gol. În finală au marcat Vasile Șoo, de două ori, Vasile Negrea, Florea Voinea, Sorin Avram și Dumitru Popescu.

STEAUA:
C. Haidu (Suciu) – Sătmăreanu, Halmageanu, D. Nicolae, E. Ienei – D. Popescu, Negrea – S. Avram, Gh. Constantin, V. Șoo, Fl. Voinea
Antrenori: Ilie Savu și Ștefan Onisie

În cronica de după finală,  România liberă  era necruțătoare :  “Steaua nu a întâmpinat nici cea mai mică rezistență, evident Steaua nu are nicio vină că în finală a ajuns să joace cu o echipă modestă. Formația forestierilor nu ar fi trebuit să ajungă în nici un chip în finală.  Actul final al cupei a fost lipsit de farmec și tensiune, singurul element de atracție fiind doar goana după goluri cât mai multe a formației bucureștene”.

Cel mai important ziar al țării,  Scînteia,  a adoptat un ton mai rezervat, scriind, după finală, că  “superioritatea bucureștenilor a fost evidentă, chiar din primele minute ale meciului.  Un anumit curaj în joc, ambiție de a se situa cât mai aproape de nivelul adversarilor au avut forestierii. Posibilitățile lor tehnice scăzute, gabaritul de liliput al unora dintre ei nu le-au permis acest lucru. Foresta a ratat la finalul meciului un penalty, Suciu plonjând exact pe direcția mingii șutată de Oltan”.

Ziarul local  Zori noi  publică o cronică detaliată a finalei, prezentând fazele golurilor și acceptând că  “vădit incomodată de jocul în nocturnă, timorată la început, formația din Fălticeni, deși a depus eforturi nu s-a ridicat la nivelul partidei cu campioana țării, Rapid.  Dacă Țacamaș ar fi fost … Țacamaș ( cel din meciul cu Rapid ), dacă în prima parte forestierii nu închideau jocul, dacă și arbitrii nu-ar fi fost “prea largi” cu atacanții Stelei scorul putea fi mai mic. Oricum, însă, victoria nu putea fi decât  de partea militarilor”.

#tributpentrulegende
#spiritdeluptă