16 martie 1985, record de asistenţă la un cuplaj bucureştean

Pe 16 martie 1985, s-a înregistrat recordul de asistenţă pe vechiul 23 August, la un cuplaj care conta pentru etapa 21, Rapid – Steaua şi Dinamo – Sportul Studenţesc.

Până atunci, 90.000 de spectatori au fost prezenţi la meciul cu Grecia din ’69, 1-1, care a însemnat calificarea la Mexico ’70, 80.000 la victoriile cu Anglia, în ’80 şi la cea cu Italia, pe 16 aprilie 1983, dar niciodată nu veniseră 100.000 de oameni la un meci de fotbal.

Vremea frumoasă de primăvară şi faptul că meciurile nu s-au televizat au adus valurile de oameni la stadion, chiar si după startul primului meci, atunci când crainicul făcea apeluri disperate ca lumea să meargă acasă: „meciurile sunt televizate!”, anunţa el, dar mulţimea a ocupat şi pista de atletism, lipită de linia de aut.

Rapid 0-2 Steaua ( Piţurcă 11′, Balint 61′)
Ienei, ajutat de Iordănescu, juca cu Duckadam – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Balint, T. Stoica, Boloni, Puşcaş (60′ Majearu) – Lăcătuş, Piţurcă (77′ Radu II).

La Rapid, jucau Toader – Marinescu, Cîrstea, M. Grigore (66′ Armaşu), Bacoş – Agiu, Rada, Ion Ion (69′ Sameş) – Damaschin II, Cioacă, Manea.

Celălalt meci, dintre Dinamo şi Sportul Studenţesc, se încheie cu victoria studenţilor, în atacul cărora jucau Gheorghe Hagi şi Mircea Sandu, 2-1.

După o pauză de 6 ani, Steaua avea să cucerească un nou titlu, al zecelea din palmares, la capătul unui sezon pe care l-a dominat cu autoritate şi în care începe să se contureze echipa ce avea să aducă cel mai mare succes din istoria fotbalului românesc.

Sursă poză copertă: fb.com/jecinci/.