Transmitem un salut de excepţie către FRF şi LPF

Facem o excepție de la programul normal și adresăm un salut de excepție FRF și LPF – inclusiv d-lui Justin Ștefan. Bineînțeles, prin „excepție” înțelegem „abatere de la norma generală; ceea ce nu se supune normei generale”.

Îi salutăm pentru clasificarea la „situație de excepție” ipotetica omologare a Stadionului Steaua (construit din bani publici) pentru Fcsb Liga I. Nu e ca și cum alte stadioane (construite din bani publici) din București și împrejurimi, omologate deja (din bani publici) pentru Liga I nu erau disponibile pentru etapa a doua. Adică da, normal că erau disponibile Giulești, Arcul de Triumf, Târgoviște, Pitești, Giurgiu, Buzău (construite din bani publici), dar nu mai era situație de excepție dacă le-am fi luat în considerare (cu bani publici).

Îi salutăm și pentru situația de excepție în care Steaua, deși pe loc promovabil două sezoane la rând, nu a putut promova (pe bani publici), așa cum ar fi fost normal, pe merit sportiv. Dar situația de excepție în care echipa de pe locul 4 a făcut-o (pe bani nepublici), în locul Stelei.

Îi salutăm pentru situațiile de excepție în care stăpânul FC Fcsb a oferit declarații rasiste, misogine, discriminatorii, injurioase, islamofobe, homofobe, jignitoare (pe bani publici) la adresa oficialilor FRF și LPF, dar pentru care nu a fost exclus (nici el, nici clubul lui). Încă nu s-a ajuns la 10.000 numărul cazurilor ăstora, deci nu-i cazul încă.

Îi mai salutăm pentru situația de excepție în care Stelei i-au fost acordate 4 etape de suspendare, nerecidivistă fiind (din bani publici), pentru un meci jucat în deplasare, pentru evenimente pe care nici ea, nici suporterii ei nu le-au provocat (pe bani publici).

Îi salutăm și pentru situația de excepție în care Liga I a fost mărită de la 14 la 16 echipe, pentru o anumită echipă (din bani nepublici) nu putea să-și joace restanțele, pe care cu siguranță le-ar fi câștigat defilând.

Îi salutăm pentru situația de excepție în care regulile de excepție instituite pentru desfășurarea campionatului de pandemie (pe bani publici) au fost păstrate și post-pandemie (pe bani publici), iar regulile dinainte au fost băgate sub preș.

Îi salutăm pentru situația de excepție în care Liga III a fost extinsă de la 80 la 100 echipe imediat după ce Steaua a reușit (pe bani publici) să promoveze în Liga III.

Îi salutăm pentru situațiile de excepție în care sistemul de play-off a fost introdus în Liga II imediat după ce Steaua a promovat în Liga II (pe bani publici) – și pentru cea în care încă un multisistem de play-off a fost introdus în Liga III imediat după ce Steaua a promovat în Liga III (pe bani publici).

Îi salutăm pentru situația de excepție în care Academia Rapid nu avea drept de promovare din Liga IV în Liga III (din bani publici) și totuși a fost creată o dispensă de excepție la mijlocul campionatului.

Îi salutăm, desigur, pentru afilierea FC Fcsb în mijlocul campionatului direct în Liga I (pe bani publici), dar și pentru neinformarea UEFA, din 2014 încoace, că clubul Steaua este acel club Steaua care se numește Steaua, care joacă pe Steaua, în culorile și sub emblema clubului Steaua (pe bani publici).

Dar în primul și în primul rând, îi salutăm pentru capacitatea de transformare a logicii limbii române – și de a transforma norma în excepție, precum și excepția în normă, de ani de-a rândul (pe bani publici).