Tupeul celor care au îngropat fotbalul românesc

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de Armenia, cu scorul de 3-2 (0-0), miercuri seară, la Erevan, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022 și rămâne cu doar 3 puncte câștigate în fața Macedoniei de Nord. Perspectiva de a participa la un nou turneu final pare a fi, din nou, doar un vis, ultimul turneu mondial fiind Cupa Mondială din Franța 1998. Bineînțeles, vinovatul găsit rapid de presă, dar și de LPF, a fost Mirel Rădoi despre care se spune că este un „experiment”. Pare a fi o comedie, dar acesta este tupeul celor care au îngropat fotbalul românesc și aici am putea enumera:
– FRF – prin baze sportive foarte puține, dezvoltarea fotbalului și atragerea spectatorilor au rămas doar la stadiul de obiective, zero autoritate în fața patronilor/impresarilor care își impun, în continuare, jucătorii în echipă.
– LPF – o entitate ce nu are un lider și este împotriva oricărei măsuri pe termen lung (vezi regula U21). Cu excepția a două-trei echipe de tradiție, prima ligă este o glumă proastă, majoritatea echipelor neavând suporteri (asistențe de sub 2000 de spectatori). Numeroase cluburi ce nu rezistă mulți ani, existența lor fiind direct influențată de politicul primăriei/consiliului local.
– Presa sportivă unde, în ultimii ani, majoritatea jurnaliștilor nu au nicio legătură cu această profesie, principalele subiecte fiind scandalul, 2-3 personaje grotești și umflarea prețului de transfer al unor jucători. Din păcate lor, groparilor, nu li se cere niciodată demisia.
#aicieSteaua #spiritdeluptă