Steaua, în sezonul 2021-2022

Steaua a reușit să facă o performanță remarcabilă în acest sezon, având în vedere că este o nou promovată, iar obictivul stabilit la începutul sezonului era evitarea retrogradării.
Probabil că sunteți deja plictisiți de analize pe adversari, așa că, pentru prima dată, vom face o astfel de analiză pe echipa noastră, Steaua București.

În primă fază, vom arăta câte puncte am obținut cu fiecare adversar.
Cu Miercurea Ciuc, am obținut 3 puncte din 3 (100%), cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, 3 puncte din 3 (100%), 3 puncte din 3 (100%) cu Dacia Unirea Brăila, 5 puncte din 9 (55%) cu Unirea Slobozia, 3 puncte din 3 (100%) cu Ripensia Timișoara, 0 puncte din 3 (0%) cu Unirea Dej, 1 punct din 3 (33.3%) cu Șelimbăr, 3 puncte din 3 (100%) cu FC Brașov, 3 puncte din 3 (100%) cu Dunărea Călărași, 1 punct din 3 (33.3%) cu AFC Astra, 4 puncte din 9 (44.4%) cu Petrolul, 5 puncte din 9 (55%) cu Concordia Chiajna, 4 puncte din 9 (44.4%) cu Hermannstadt, 0 puncte din 9 (0%) cu U Cluj, 0 puncte din 3 (0%) cu Politehnica Timșoara, 3 puncte din 3 (100%) cu AS FC Buzău, 3 puncte din 3 (100%) cu AFC Unirea Constanța, 3 puncte din 3 (100%) cu ACSM Politehnica Iași, 3 puncte din 3 (100%) cu Metaloglobus București.

Steaua a marcat mai mult de jumătate de goluri din acțiune, dintre care majoritatea din atacuri poziționale. Majoritatea golurilor din faze fixe au fost din lovituri de colț.

Cu această frază o să stârnim multe controverse, dar cei mai constanți fotbaliști cu mai mult de 1000 de minute în ordinea descrescătoare sunt: Dean Beța, Robert Neacșu, Walace da Silva, Adrian Ilie, Valentin Bărbulescu, Bogdan Chipirliu, Raul Bălbărău și Darius Oroian.

Fotbaliștii cei mai eficienți la goluri și pase de gol sunt în ordinea descrescătoare: Bogdan Chipirliu, Vasile Buhăescu, Adi Popa, Robert Neacșu, Florin Răsdan, Emilian Pacionel, Dragoș Huiban, Dean Beța, Liviu Băjenaru și Ștefan Pacionel.

Steliștii cu cele mai frecvente participări la goluri sunt: Bogdan Chipirliu, Vasile Buhăescu, Adrian Popa, Rareș Enceanu, Robert Neacșu, Florin Răsdan, Stephan Drăghici, Darius Oroian, Valentin Bărbulescu și Emilian Pacionel.

Fotbaliștii cu cele mai frecvente erori la goluri sunt: Dean Beța, Walace da Silva, Adrian Ilie, Sergiu Bactăr, Raul Bălbărău, Ștefan Pacionel, Darius Oroian, Rareș Enceanu și Adrian Popa.

Cele mai multe goluri marcate de Steaua au fost în intervalul 60-75, iar cele mai multe goluri primite au fost în intervalul 45-60.

Golgheterul ligii a doua a fost Bogdan Chipirliu cu 15 goluri, urmat în clasamentul echipei de Vasile Buhaescu cu 6 goluri, Adrian Popa cu 5 goluri, Florin Răsdan cu 3 goluri, Dean Beta, Dragoș Huiban și Robert Neacșu cu 2 goluri, și cu un gol: Valentin Bărbulescu, Stephan Drăghici, Rareș Enceanu, Emilian Pacionel, Darius Oroian şi Claudiu Dragu.

Eficiența cea mai mare a echipei cu șuturi la poartă a fost în zona centrală. Cele mai precise pase au fost date de următorii fotbaliști (se va ține cont și de pozițiile în teren, pasele între fundașii centrali sunt cele mai simplu de dat): Dean Beța, Walace da Silva, Darius Oroian, Valentin Bărbulescu, Rareș Enceanu, Adrian Ilie, Robert Neacșu, Ștefan Pacionel, Bogdan Chipirliu și Raul Bălbărău.

Steliștii cu cea mai mare eficacitate la șuturi și șuturi pe poartă sunt: Vasile Buhăescu, Bogdan Chipirliu, Rareș Enceanu, Adrian Popa, Stephan Drăghici, Ștefan Pacionel și Darius Oroian.
Jucătorii cu cele mai multe pase decisive sunt Adi Popa, Dragoș Huiban, Bogdan Chipirliu, Adrian Ilie, Rareș Enceanu, George Călințaru și Robert Neacșu.

1 din 20 de lovituri de colț ale Stelei s-a terminat cu gol, iar majoritatea au venit de pe partea dreaptă. Jucătorii cu cele mai multe intercepții în jumătatea adversă sunt: Valentin Bărbulescu, Rareș Enceanu, Ștefan Pacionel, Florin Răsdan, Stephan Drăghici, Darius Oroian.
Steliștii cu cea mai mare eficiență la deposedări sunt: Dean Beța, Walace da Silva, Adrian Ilie, Darius Oroian, Stephan Drăghici, Mădălin Mihăescu, Rareș Enceanu și Ștefan Pacionel.

Cei mai faultați steliști au fost: Valentin Bărbulescu, Ștefan Pacionel, Rareș Enceanu, Darius Oroian, Vasile Buhăescu, Walace da Silva, Bogdan Chipirliu, Stephan Drăghici, Mădălin Mihăescu și Dragoș Huiban.

În următoarea așezare, vom prezenta fotbaliștii de la Steaua cu numărul de pe tricou, numele, poziția în teren, minutele jucate în acest sezon și minutele jucate și golurile marcate.
1. Raul Andrei Bălbărău, portar, cu 2160 de minute jucate în acest sezon, 4. Dean Marian Beța, fundaș central, cu 2308 de minute jucate în acest sezon și 2 goluri marcate 5. Sergiu Răzvan Bactăr, fundaș central, cu 450 de minute jucate în acest sezon, 6. Mădălin Licuță Mihăescu, mijlocaș central la închidere, cu 876 de minute jucate în acest sezon, 8. Valentin Bărbulescu, mijlocaș central la închidere, cu 876 de minute jucate în acest sezon și un gol marcat, 9. Emilian Pacionel, atacant/aripă stânga, cu 852 de minute jucate în acest sezon și un gol marcat, 10. Rareș Enceanu, mijlocaș central/mijlocaș stânga, cu 1379 de minute jucate în acest sezon și un gol marcat, 11. Dragoș Ionuț Huiban, atacant, cu 1115 de minute jucate în acest sezon și 2 goluri marcate, 12. Codruț Sandu, portar, cu 0 minute jucate în acest sezon, 13. Adrian Ilie, fundaș stânga, cu 1297 de minute jucate în acest sezon, 14. Robert Cornel Neacșu, fundaș stânga, cu 1039 de minute jucate în acest sezon și un gol marcat, 15. Claudiu Alexandru Donose, mijlocaș/fundaș lateral, cu 176 de minute jucate în acest sezon, 16. Andrei Mihai Zătreanu, atacant/mijlocaș ofensiv, cu 73 de minute jucate în acest sezon, 17. Darius Adrian Oroian, fundaș dreapta, cu 2159 de minute jucate în acest sezon și un gol marcat, 18. Iustin Răducan, atacant, cu 87 de minute jucate în acest sezon, 19. Stephan Leonard Drăghici, mijlocaș ofensiv dreapta, cu 965 de minute jucate în acest sezon și un gol marcat, 20. Florin Marian Răsdan, mijlocaș central/ofensiv/de bandă, cu 1132 de minute jucate în acest sezon și 3 goluri marcate, 21. Vasile Buhăescu, atacant, cu 1252 de minute jucate în acest sezon și 6 goluri marcate, 22. Horia Mihai Iancu, portar, cu 360 de minute jucate în acest sezon, 27. Ștefan Cristinel Pacionel, mijlocaș central, cu 1304 de minute jucate în acest sezon, 30. Liviu Dorin Băjenaru, cu 618 de minute jucate în acest sezon, 55. Walace da Silva, fundaș central, cu 2250 de minute jucate în acest sezon, 77. Remus Bogdan Chipirliu, atacant, cu 2004 minute jucate în acest sezon și 15 goluri marcate, 80. Claudiu Georgian Dragu, atacant, cu 186 de minute jucate în acest sezon și un gol marcat, 88. Adrian Popa, mijlocaș de bandă, cu 1273 de minute jucate în acest sezon și 5 goluri marcate, 89. Teodor Erhan, mijlocaș central, cu 81 de minute jucate în acest sezon, 89. Ovidiu Morariu, fundaș central, cu 0 minute jucate în acest sezon, 90. Alexandru Florian Zaharia, aripă stânga/fundaș stânga, cu 766 de minute jucate în acest sezon, 99. Tinel Marin, cu 37 de minute jucate în acest sezon, Sorin Cristian Bustea, mijlocaș central, cu 136 de minute jucate în acest sezon, George Călințaru, fundaș dreapta, cu 430 de minute jucate în acest sezon (a plecat de la Steaua la FC U Craiova), Mario Daniel Enache, portar, cu 90 de minute jucate în acest sezon, Cezar Hristian Gherghiceanu, atacant cu 20 de minute jucate (a plecat la Unirea Slobozia).


Steaua, din punct de vedere sportiv, merită felicitată și, indiferent de ce se va întâmpla, vom fi alături de clubul de lângă inimă.

#vremSteauaînA #aicieSteaua #spiritdeluptă