Spuneți adevărul!

Susținătorii Fotbal Club FCSB continuă să creeze confuzia cum că ei ar fi continuatorii și beneficiarii palmaresului clubului Steaua. Reamintim câteva lucruri esențiale:
⚠️ În urma ultimelor sentințe, palmaresul se află la CSA Steaua București, club ce „nu a înstrăinat niciodată marca, palmaresul, tradiția, istoria sau culorile către S.C. Fotbal Club Steaua București S.A. sau către orice altă entitate comercială sau sportivă.”
⚠️ AFC Steaua nu a avut dreptul de a vinde/pasa/transmite/concesiona/împuternici brandul Steaua (aici intrând brandul ce conține numele, istoria, palmaresul).
⚠️ Tranzacția în cauză a fost între AFC Steaua și S.C. Fotbal Club Steaua București S.A., nu între CSA Steaua și echipa din Berceni. Atât vicepreședintele Tică Dănilescu, cât și președintele Viorel Păunescu au confirmat că AFC nu a avut niciodată brandul, ei având doar dreptul de a folosi numele.
⚠️ Nimeni nu vorbește, de fapt, despre cum a fost „privatizată” echipa de la AFC Steaua la Fotbal Club. Majoritatea celor din AFC spun că este un abuz și că nu au semnat trecerea la FC, însuși Helmuth Duckadam a declarat în 2003 „Eu nu știu nimic. Sigur nu am votat așa ceva. E ridicol.”
⚠️ Dacă Becali ar fi avut dreptate, în anul 2004, nou înființata societate comercială FCSB NU AR MAI FI SOLICITAT, în scris, acordul proprietarului mărcii – CSA ”Steaua București” – pentru înregistrarea mărcii la OSIM. Reamintim că, deși nu a primit acest acord, Fcsb a înregistrat totuși marca de care s-a folosit încontinuu din 2004 până în 2014, însușindu-și astfel, în mod ilegal, un bun din patrimoniul statului de importanță națională. Din nou, decizia din cazul mărcii explică de ce nu există o continuitate în ceea ce privește palmaresul și reamintește, încă o dată, faptul că AFC nu a avut drept de vânzare asupra mărcii. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 3425 din 3 decembrie 2014 arată, fără echivoc, faptul că cesionarea mărcii între AFC și Fcsb, pe baza căreia s-a făcut înregistrarea la OSIM, a fost ilegală, întrucât AFC nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea în proprietate, ci avea doar dreptul de a-l folosi.
⚠️ În ProSport se scrie cum că „Susținătorii echipei lui Gigi Becali, încearcă, prin demersuri în Instanță, să câștige procesul intentat de Florin Talpan, juristul CSA Steaua, celor de la Fcsb, pentru a obține palmaresul, care, în prezent, se află la echipa din Liga 1.” Ceea ce este greșit, repetăm, în momentul de față, potrivit ultimelor sentințe, palmaresul se află la CSA Steaua București, clubul Fcsb a făcut recurs! Și nu susținătorii fac asta, ci avocații clubului din Berceni. În plus, acțiunea în instanță intentată de juristul CSA Steaua este un proces de constatare nu de câștigare/obținere a palmaresului.

Îi rugăm din nou pe jurnaliști să se documenteze și să precizeze adevărul pentru că nepriceperea sau reaua voință a unora duce la confuzie❗

#aicieSteaua #spiritdeluptă