Cupa României: Flacăra Moreni 5-7 Steaua, după loviturile de departajare
Au marcat: Rareș Enceanu 28′, Ştefan Pacionel 94′, Ştefan Bodişteanu, Alexandru Sabău, Tsvetelin Chunchukov, Darius Oroian, Atanas Trică, de la 11m/ Alexandru Băltăreț 79′, Claudiu Niculăescu 81′
STEAUA
Prima echipă: 22. Horia Iancu, 17. Darius Oroian, 15. Alexandru Sima, 24. Costinel Gugu, 98. Alexandru Sabău, 90. Dragoş Gheorghe, 8. Valentin Bărbulescu, 9. Emilian Pacionel, 10. Rareş Enceanu, 77. Bogdan Chipirliu, 99. Atanas Trică
Rezerve: 1. David Dincă, 23. Tsvetelin Chunchukov, 6. Mădălin Mihăescu, 13. Adrian Ilie, 5. Doru Calestru, 27. Ștefan Pacionel, 19. Stephan Drăghici, 11. Adi Popa, 79. Ștefan Bodișteanu
Antrenor: Daniel Oprița
Flacăra Moreni
Prima echipă: Bg. Ștefan – Gab. Ilie, Eug. Matei, Cernea (cpt.), Baltăreț, Negrea, V. Vîrtej, Drăgan, Bg. Oancea, Niculăescu, Iliescu
Rezerve: Pandalache – Oaie, Miță, Al. Neacșu, Fl. Nicolae, M. Vasile, Ad. Predescu, Andr. Ionescu, Prundaru
Antrenor: Gabriel Paraschiv
Urmează un meci din Cupa României cu o adversară din cea mai interesantă serie a Ligii a 3-a, Flacăra Moreni. Din această serie mai fac parte formații precum Popești Leordeni, CS Tunari, CS Dinamo București, FC Pucioasa, Real Bradu, SC FC Fcsb SA 2, ACS Muscelul Câmpulung Elite, Unirea Bascov și AFC Astra.
Clubul morenean a fost mereu în strânsă legătură cu industria petrolieră din zona Dâmbovița-Prahova. În perioada interbelică, rafinăria Astra Română fondase mai multe echipe de fotbal în diverse localități în care avea puncte de lucru. Astra Română Moreni avea să apară și ea în 1922. Redenumită „Flacăra” după marea naționalizare, echipa și-a atins apogeul la sfârșitul anilor ’80, când a jucat în Divizia A pentru câțiva ani. Cel mai bun sezon pentru Flacăra a fost în 1988-1989, când a terminat pe 4 și a jucat în Cupa UEFA, de unde a fost eliminată de FC Porto, 4-1. În ultimul meci din acel sezon, Steaua a învins Flacăra Moreni cu 4-1 și a cucerit titlul.
Ultima confruntare dintre cele două echipe datează din 25 februarie 1990, atunci când Steaua învingea cu 2-0, goluri Balint și Ilie Stan.
Palmaresul Stelei contra CSM Flacăra Moreni: 9 jocuri, respectiv 8 victorii şi un egal, în care a marcat 32 goluri și a primit 4.
Din 1991 până în 2007, Flacăra Moreni a avut retrogradări succesive până în Liga a 4-a. Lupii de pe Cricov au promovat în 2016-2017 în Liga a 3-a și au terminat mai mereu pe la mijlocul clasamentului, exceptând sezonul 2019-2020, când s-au clasat pe locul 3. Dâmbovițenii au început cu o înfrângere 3-0 la liderul Popești Leordeni, apoi au avut 2 victorii consecutive cu Muscelul Câmpulung, 2-0, și surpriza campionatului, victorie 2-1 la Dinamo București, în Ștefan cel Mare.
În Cupa României, au trecut cu 6-2 de FC Pucioasa.
Antrenorul este Gabriel Paraschiv, care a debutat la seniori la Flacăra Moreni. Cea mai lungă perioadă a petrecut-o la Oțelul Galați (2006-2013). A mai jucat la Chindia Târgoviște și la Petrolul Ploiești. Este antrenorul echipei dâmbovițene din 2013.
Știm că Cristian Scutariu a glumit în primul episod din acest sezon al Națiunii Steliste despre faptul că nu cunoaște regulamentul Cupei României, așa că o să vă explicăm noi ce și cum.
Din fericire, faza regională, turul 1 și turul 2, nu ne mai interesează datorită clasării bune din Liga a 2-a, așa că echipa noastră a intrat direct în turul 3, cu Flacăra Moreni. În acest tur, au intrat toate echipele din Liga a 2-a, din acest sezon, care se vor duela cu echipele care au rămas din ligile inferioare.
Dacă vom trece de acest tur, vom juca în play-off, un fel de șaisprezecimi. Acolo vor intra echipele clasate pe locurile 8-13 din sezonul trecut al Ligii 1 și cele 3 nou-promovate. Există șansa de a juca cu o echipă din prima ligă. Dacă Steaua va juca în play-off cu o echipă din prima ligă, meciul se va disputa pe Stadionul Steaua.
În caz că vom trece și de play-off, vom ajunge în grupe, iar de aici lucrurile se complică cu adevărat. Echipele vor fi împărțite în 3 urne valorice. Cel mai probabil, Steaua va fi în urna a doua valorică, asta dacă nu vor fi eliminate pe capete echipele din prima ligă, așa, Steaua ar fi chiar în prima urnă valorică, însă e foarte puțin probabil. Vor fi 4 grupe a câte 6 echipe, însă o echipă va juca doar 3 meciuri, chiar dacă în grupă sunt 6 echipe. Fiecare grupă va fi alcătuită din 2 echipe din prima urnă, 2 echipe din urna a doua și 2 echipe din urna a treia. Se va trage la sorți care cu cine va juca, dar, în principiu, fiecare echipă va avea câte un meci cu o adversară din fiecare urnă valorică. Se vor califica mai departe doar primele 2 clasate. În sferturi, cine a terminat pe primul loc în grupă va fi gazdă.
„Câștigătoarele sferturilor de finală 1 și 3 vor fi gazdă în semifinale. Cele patru calificate ajung în semifinală, iar ultimele două rămase vor juca a 11-a etapă, adică finala. Toate meciurile din aceste trei faze se vor disputa într-o singură manșă, adică semifinalele nu se vor mai juca tur-retur, cum era până acum”, conform FRF.
Revenind, echipa lui Gabriel Paraschiv joacă un sistem 4-3-3, iar aici o să spunem care au fost variantele de titulari în cele 4 meciuri, primul va fi trecut jucătorul cu cele mai multe meciuri ca titular pe acea poziție.
12. Ștefan Bogdan (portar), 6.Gabriel Ilie/18. Constantin Niță (fundaș dreapta), 4. Eugen Matei (fundaș central dreapta), 3. Dragoș Cernea (fundaș central stânga), 23. sau 26. Alexandru Băltăreț (fundaș stânga), 5. Viorel Vîrtej/10. Iulian Drăgan (mijlocaș dreapta), 14. Gabriel Negrea (mijlocaș central la închidere), 10. Iulian Drăgan/17. Flaviu Nicolae/19. Gabriel Prundaru (mijlocaș stânga), 9. Bogdan Oancea/ 22. Adrian Predescu (născut în 2002) aripă dreapta, 7. Andrei Iliescu/ 13. Marius Vasile (vârf de atac) și 15. Claudiu Niculăscu/22. Adrian Predescu (aripă stângă).
Cei mai interesanți fotbaliști ai echipei sunt Andrei Iliescu, Viorel Vîrtej, Claudiu Niculăescu, Eugen Matei și Dragoș Cernea.
Stadionul Flacăra din Moreni are o capacitate de 10.000 de locuri, dar, în acest moment, o parte se află în renovare. La meci, intrarea va fi liberă.
Trebuie menționat faptul că Steaua va trebui să joace cu 2 juniori de 2003 (sau mai tineri) și un junior de 2002.
Pentru a analiza meciul cu Dinamo vom cita un articol din Curierul Național, una dintre cele mai obiective și profesioniste redacţii din acest moment, alături de Liga2.prosport, dar, înainte de asta, am scos și noi o mică statistică care ne arată că Dinamo a avut 5 ocazii după prima repriză și a tras de 2 ori pe poartă, în timp ce Steaua a avut 2 ocazii și a avut un singur șut pe poartă. La finalul partidei, Dinamo a avut 10 ocazii și doar 3 șuturi pe poartă, în timp ce Steaua a avut 7 ocazii și 4 șuturi pe poartă.
„Deși Dinamo a adus mingea mai des în careul Stelei, valoarea jucătorilor noștri de atac a făcut diferența. Pe când dinamoviștii aveau nevoie de 2-3 atingeri ca să pregătească șutul, steliștii nu stăteau pe gânduri și trăgeau la poartă. Steaua nu a jucat bine, însă a evoluat mai inteligent față decât adversarii.
Atmosferă superbă pe Arena Națională. Dinamo și Steaua au demonstrat că sunt extrem de iubite și chiar dacă, temporar, evoluează în liga secundă, galeriile celor două formații rămân cele mai numeroase, organizate și fanatice din România.Duelul peluzelor a fost câștigat de steliști care au dominat fondul sonor. A fost demontat încă un fake news al presei de sport, suporterii Stelei având o prezență atât de numeroasă încât faptul că este în topul celor mai iubite echipe din România nu poate fi contestat.
Pe gazon, cele două echipe au avut nevoie de mai bine de 30 de minute să treacă peste tracul unui astfel de meci.Primul eveniment important îl putem consemna în minutul 32 când dinamovistul Gabriel de Moura face un henț evident în careu. Deși faza s-a petrecut sub ochii arbitrului, Iulian Călin a făcut semn că jocul poate să continue.
Dinamo punctează prima pe tabelă, în minutul 41. Bordușanu pasează pe culoar iar Drăghici, chiar dacă are prim-planul, alunecă chiar înainte să ajungă la minge. Ghezali profită de eroarea stelistului și înscrie pe lângă portarul Dincă.
Steliștii se trezesc, își aduc aminte ce istorie duc în spate și răspund trei minute mai târziu. Adi Popa centrează dintr-o lovitură liberă pe colțul lung, fundașul Sabău recentrează cu capul spre Ștefan Pacionel care marchează nestingherit din careu.
În pauza meciului, Peluza Sud Steaua are „meci” cu jandarmii prezenți la Arena Națională. Stupidă decizia organizatorilor de a pune suporterii Stelei în imediata apropiere a unui grup de suporteri dinamoviști din Peluza Sud.Repriza a doua începe cu Steaua decisă să tranșeze jocul, iar în minutul 50 scorul devine 1-2. Chipirliu recuperează mingea în jumătatea dinamovistă de teren, îi pasează lui Drăghici iar acesta îi recentrează perfect atacantului stelist care marchează.
Dinamo răspunde instant și are o ocazie enormă. Bordușanu centrează din corner, Giafer deviază cu capul spre bara a doua, Chipirliu respinge din fața porții, iar Patriche plonjează și trimite balonul milimetric pe lângă bara din stânga.
În minutul 75 fostul stelist Buhăescu profită de apărarea rarefiată a Stelei, scapă singur cu portarul, îl lobează, dar mingea trece foarte puțin peste bara transversală. Același Buhăescu reia peste poartă o centrare din corner a lui Bordușanu.
Adi Popa ia o acțiune pe cont propriu în minutul 88, pătrunde impetuos pe partea stângă, ca în tinerețe, șutează la poartă, dar Dujmovic respinge. Nu se mai întâmplă nimic deosebit până la final, iar Dinamo-Steaua se termină 1-2 (1-1).„
STEAUA Prima echipă: 1. David Dincă, 19. Stephan Drăghici, 55. Walace da Silva, 13. Adrian Ilie, 98. Alexandru Sabău, 90. Dragoș Gheorghe, 42. Cristian Balgiu, 27. Ștefan Pacionel, 11. Adi Popa, 77. Bogdan Chipirliu, 79. Ștefan Bodișteanu
Rezerve: 22. Horia Iancu, 10. Rareș Enceanu, 24. Costinel Gugu, 8. Valentin Bărbulescu, 15. Alexandru Sima, 9. Emilian Pacionel, 17. Darius Oroian, 23. Tsvetelin Chunchukov, 99. Atanas Trică
Antrenor: Daniel Oprița
Dinamo Prima echipă: Dujmovic – Moura, Giafer, Patriche (cpt.), Amzăr – Iglesias, Dudea, N. Roșu – Bordușanu, Al. D. Pop, Ghezali
Rezerve: Oncescu – Bena, Val. Lazăr, Buhăescu, Bani, A. Șerban, Buleică, Larrucea, Delciu
Antrenor: Ovidiu Burcă