Etapa a IX-a: Steaua 3-1 Poli Timişoara
Au marcat: Bogdan Chipirliu 52′, 67′, Tsvetelin Chunchukov 86’/ Cosmin Bîrnoi 30′

STEAUA
Prima echipă: 1. David Dincă, 24. Costinel Gugu, 13. Adrian Ilie, 4. Dean Beța, 30. Cristian Bustea, 42. Cristian Balgiu, 8. Valentin Bărbulescu (cpt.), 9. Emilian Pacionel, 11. Adi Popa, 77. Bogdan Chipirliu, 99. Atanas Trică
Rezerve: 22. Horia Iancu, 6. Mădălin Mihăescu, 23. Tsvetelin Chunchukov, 15. Alexandru Sima, 27. Ștefan Pacionel, 17. Darius Oroian, 10. Rareș Enceanu, 90. Dragoș Gheorghe, 98. Alexandru Sabău
Antrenor: Daniel Oprița
Poli Timișoara
Prima echipă: R. Murariu – D. Radu (cpt.), Bocșan, Tsvetkov, Taub – Sil Pană, Zaluschi – Pureca, Bîrnoi, Ct. Oanea – Mudrazija
Rezerve: Isvoranu – C. Jurj, Mada, Bakoș, Țurcaș, P. Popescu, Rz. Milea, Boariu, Plantak
Antrenor: Octavian Benga

Steaua va juca cu cei de la Poli Timișoara, sâmbătă, de la ora 11:00, „acasă”, la Mioveni.
Băieții lui Daniel Oprița se află pe locul 7, cu 14 puncte (au un meci restant cu Unirea Constanța, programat miercuri, 12 octombrie), iar o victorie este obligatorie cu cei de la Poli Timișoara din 3 motive:
- Pentru a ajunge pe primele două poziții, așa cum ne-a promis Daniel Oprița, sunt obligați să prindă un loc de play-off.
- Poli Timșioara este pe locul 19 cu 5 puncte, iar Steaua nu trebuie să piardă puncte cu cele mai slab clasate echipe (menționăm că singurul punct obţinut de Metaloglobus, echipa de pe ultimul loc, a fost cu Steaua).
- Iar al 3 lea motiv este rușinea din sezonul trecut, când am fost învinși de cei de la Poli Timișoara, având 1-0.
De asemenea, tot acel pseudo-scandal creat de timișoreni rămâne un motiv în plus pentru o revanșă, atunci ni s-a imputat faptul că am rupt o masă de masaj, deși ea era ruptă de ani de zile, iar stadionul acela este o ruină întreținută de CJ Timiș.
Deși Adrian Popa a fost votat de către steliști fotbalistul lunii septembrie, conform INSTAT, Stephan Drăghici (jucătorul stelist al lunii august) a fost cel mai bun fotbalist din Liga a 2-a (se iau în considerare primele 7 etape); în acest clasament, Adrian Popa se află pe locul 6. Tot conform INSTAT, David Dincă este considerat al 7-lea cel mai bun portar din Liga a 2-a (se iau în considerare primele 7 etape). Știm totuși că INSTAT ne poate păcăli, spre ex.: multe pase scurte, la siguranță, pot duce un scor mai mare.
Adversarii de etapa viitoare sunt cotați la 1.80 milioane de euro.
Cei mai interesanți fotbaliști ai lor sunt:
Bulgarul Aleksander Tsvetkov, de 32 de ani, este un fundaș central de 181 cm și 75 kg, cu 8 apariții în acest sezon (720 de minute). A venit de la Academica Clinceni, în această vară. A mai evoluat la Beroe, Cherno More și Litex Lovech. Are 11 selecții la națioanala Bulgariei și un gol marcat. Este cotat la 200.000 de euro, conform transfermarkt.
Gabriel Germinio este celălalt fundaș central, în vârstă de 24 de ani, cu 7 apariții în acest sezon (595 de minute), născut la Crotone. În Italia, a evoluat la Rende, Foggia, Bitonto și Carpi. Este cotat la 100.000 de euro.
Matteo Kucich este portarul de 24 de ani, de 188 cm, 78 kg, cu 4 apariții (360 de minute) în acest sezon. Este un portar format de Udinese. A mai fost la Como, Trapani, Pisa și Cavese. Este cotat la 100.000 de euro.
Cosmin Bîrnoi este un mijlocaș ofensiv sau al doilea vârf, de 25 de ani, 181 cm înălțime, 72 kg care are 8 apariții și 1 gol marcat în acest sezon (636 de minute jucate). Este din sezonul trecut la echipă. A mai evoluat la Farul (Liga a 2-a), Viitorul și, în 2015-2020, la ACS Poli Timișoara.
Silviu Pană este un mijlocaș central, de 31 ani, 180 cm înălțime, 67 kg, transferat de la Petrolul în această vară. Este cotat la 100.000 de euro și are 2 apariții la România U21. Are peste 100 de apariții în SuperLiga din România. A jucat la echipe precum Concordia Chiajna, Săgeata Năvodari, Viitorul, Brașov, Olimpia Satu Mare, Dunărea Călărași, Turris Oltul și Petrolul.
Alți jucători interesanți sunt Daniel Benzar, Carol Taub, Denis Radu, Cristian Bocșan și Răzvan Milea (fost jucător la Steaua U19).
Antrenorul echipei este Octavian Benga.

CSC ŞELIMBĂR 1-1 STEAUA
Alexandru Ciocâlteu 85′ / Adrian Popa 29′
CS Comunal Șelimbăr: Mitrovic – Arhirii, Dandea, R. Crișan, Riza (D. Tătar 74′) – Al. Luca (Tud. Man 80′), Rob. Boboc (Mir. Manole 74′) – Oct. Ursu, Ciocâlteu, Raicea (Cărăruș 46′) – Gele (Cîrstean 46′)
Rezerve neutilizate: Silveanu – Curtean, Buzan, Natea
Antrenor: Eugen Beza
Steaua: Dincă – St. Drăghici, Beța, Al. Sabău, Ad. Ilie – Măd. Mihăescu (Balgiu 77′) – Ad. Popa (cpt.), Enceanu (Bărbulescu 68′), Bodișteanu (D. Oroian 53′), Dr. Gheorghe – Chipirliu (Șt. Pacionel 77′)
Rezerve: H. Iancu – Răducan, Gugu, Bustea, A. Trică
Antrenor: Daniel Oprița
Eliminat: Stephan Drăghici 62′ (cumul de cartonașe galbene)
Stephan Drăghici a fost eliminat din motive pe care doar arbitru le știe, iar asta a înclinat meciul în favoarea gazdelor, deoarece, până atunci, Steaua a fost mai bună.
Steaua a avut 5 ocazii și un șut pe poartă, în timp ce Șelimbăr a avut 4 ocazii și niciun șut pe poartă, iar, la finalul meciului, Steaua a avut 2 șuturi pe poartă și 8 ocazii, în timp ce „călăreții” au avut 8 ocazii și 4 șuturi pe poartă. Steaua, din păcate, a făcut în oglindă rezultatul din sezonul trecut.
Declarația lui Eugen Beza la finalul meciului: „Am avut o discuție bărbătească (n.a. la vestiare) pentru că mi se părea anormal, indiferent de aspectul tactic, nu mi s-a părut în regulă, pentru că majoritatea jucătorilor nu jucaseră cu Petrolul 90 de minute, o lipsă de prospețime din partea lor și de atitudine, cred că acolo s-a făcut diferența și Steaua a fost mai bună decât noi.A doua repriză, vă spuneam de două momente psihologice, a doua repriză, în momentul în care au luat «roșu» cei de la Steaua, cred c-am întors – și era și firesc într-un fel – cursul jocului, am dominat, ne-am creat ocazii… Nu știu dac-a fost penalty, n-am reușit să revăd fazele, dacă a fost penalty, dacă a fost gol valabil. Puteam reîntoarce și s-avem o victorie dar, pe de altă parte, sincer, Steaua, cât a fost 11 la 11, a fost mai bună decât noi. Am prins o zi proastă. Poate șansa a fost de partea noastră când au rămas în zece oameni„.
Etapa a IX-a: Steaua – Poli Timişoara
Sâmbătă, 8 octombrie 2022, de la ora 11:00
Stadionul Mioveni
Meciul va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport.
🎫 Biletele pe site-ul entertix; în format fizic, ele se pot achiziționa din Cărturești și rețeaua de hypermarketuri Carrefour. De la casieria stadionului Steaua, biletele se pot achiziționa vineri 12:00 – 19:00; de la casieria stadionului Orășenesc din Mioveni, sâmbătă 09:00 – 11:00.
Abonamentele sunt valabile pentru acest meci
