Etapa a VIII-a: CSC Şelimbăr 1-1 Steaua

Au marcat: Adi Popa 29’/ Alexandru Ciocâlteu 85′

STEAUA
🔴 Prima echipă: 1. David Dincă, 19. Stephan Drăghici, 13. Adrian Ilie, 4. Dean Beța, 98. Alexandru Sabău, 90. Dragoș Gheorghe, 6. Mădălin Mihăescu, 10. Rareș Enceanu, 11. Adi Popa, 77. Bogdan Chipirliu, 79. Ștefan Bodișteanu
🔵 Rezerve: 22. Horia Iancu, 8. Valentin Bărbulescu, 16. Darius Oroian, 18. Iustin Răducan, 24. Costinel Gugu, 27. Ștefan Pacionel, 30. Cristian Bustea, 42.Cristian Balgiu, 99. Atanas Trică
Antrenor: Daniel Oprița
CS Comunal Șelimbăr
Prima echipă: Mitrovic – Arhirii, Dandea, R. Crișan, Riza – Al. Luca, Rob. Boboc – Oct. Ursu, Ciocâlteu, Raicea – Gele
Rezerve: Silveanu – Mir. Manole, Cărăruș, Curtean, D. Tătar, Tud. Man, Cîrstean, Buzan, Natea
Antrenor: Eugen Beza

Steaua va juca cu cei de la Șelimbăr, sâmbătă, de la ora 12:00, pe Stadionul 1 Mai din Râmnicu Vâlcea.

Trebuie menționat interviul lui Eugen Beza, antrenorul celor de la Șelimbăr, la finalul partidei din Cupa României, 0-4 cu Petrolul Ploiești, meci jucat la Mediaș. La întrebarea unui reporter „cum va fi meciul cu CSA?”, răspunsul a fost unul extrem de elegant și îl apreciem: “Suntem la al doilea joc cu echipe importante, am câștigat cu Chiajna, jucăm cu Steaua, iar apoi cu Buzău și Slobozia. Fiecare meci va fi greu, dificil, dar în campionat suntem încrezători și avem șansa să ne revanșăm față de suporteri. Sâmbătă, la meciul cu Steaua, va fi greu. Steaua e o echipă bună, dinamică, dar pe teren propriu nu am pierdut. Cred că avem șanse la o victorie“.

Silveanu – Monea, Natea (Vișa 76′), Dandea (cpt.), D. Tătar – Cărăruș (Tud. Man 80′), Curtean, Buzan (Oct. Ursu 59′), Mir. Manole – Ciocâlteu (Raicea 59′), Gele (Cârstean 80′) sunt jucătorii utilizați în meciul de Cupă cu Petrolul Ploiești.

Din ce putem observa, nu sunt uriașe schimbări față de sezonul trecut.
Șelimbăr nu are drept de promovare, însă are o echipă bună, fiind pe locul 3 în campionat, cu 14 puncte, golaveraj 10-4, cotați la 2,69 milioane de euro, în timp ce Steaua este cotată la 3.29 miloane de euro. Sunt o echipă care a marcat cele mai multe goluri în intervalul 60-75 ( 4 goluri) și 75-90+ (3 goluri), 70% din golurile marcate, și au încasat cele mai multe goluri în intervalul 30-45 (2 goluri), 50% din golurile primite.

Alexandru Adrian Dandea este fundașul central al echipei, în vârstă de 34 de ani, 188 cm înălțime, 81 kg și de picior drept, cotat la 200.000 de euro, cu 6 apariții în acest sezon. A mai evoluat la Râmnicu Vâlcea, Dinamo, Goverla (Ucraina), Metalul Reșița, Astra Giurgiu și Rapid. În prima ligă, are peste 160 de apariții și 13 goluri.
Jordan Youri Gele este un atacant francez, de 30 de ani, de 192 cm, 89 kg și de picior drept. Este la primul sezon în fotbalul românesc. A jucat în 7 meciuri și nu are nici un gol marcat. Sezonul trecut a evoluat la Winterthur, unde a marcat un gol în 395 de minute. A mai evoluat și în ligile inferioare din Franța.
Alexandru Raicea este un mijlocaș care a venit de la FCU Craiova în această vară. A evoluat în doar 2 partide până acum și a marcat un gol. Este un fotbalist cotat la 150.000 de euro. A mai evoluat și la CS Mioveni. Are 30 de apariții în prima ligă și 3 goluri marcate.
Mircea Manole este un mijlocaș de bandă, de 23 de ani. Sezonul trecut a evoluat la Unirea Dej. A mai jucat la Aerostar Bacău și Afumați. În acest sezon are 2 goluri marcate în 6 apariții. Este cotat la 175.000 de euro.
Lucian Buzan este un mijlocaș de 23 de ani, care în acest sezon are 5 apariții și un gol marcat. Sezonul trecut a venit de la Hermanstadt, unde a evoluat în 6 meciuri. A mai jucat la Poli Timișoara, Dunărea Călărași și Universitatea Craiova. Are 30 apariții în Liga 1.
Alți jucători interesanți sunt Alexandru Vodă, Octavian Ursu, Radu Crișan, Aleksandr Mitrovic și Daniel Tătar.

Cei mai constanți jucători în acest început de sezon sunt Jordan Gele, Alexandru Dandea, Ciprian Natea, Octavian Andrei și Igor Arhirii.

Cei care au participat la cele mai multe faze de gol și care au fost marcatori și pasatori cel mai frecvent sunt Ciocâlteu (2 goluri și o pasă de gol), Jordan Gele ( 3 pase de gol), Octavian Andrei (2 goluri) și Mircea Manole (2 goluri).


Steaua pierde în Cupa României, cu 2-1, “acasă”, la Mioveni, cu Chindia Târgoviște, și părăsește competiția în play-off. Cu 1500 de spectatori, dintre care 1000 au fost cei de la Peluza Sud, Seaua a avut o susținere puternică și în județul Argeș. La tribuna oficială mai erau aproximativ 100 de steliști, vreo 100 de suporteri ai celor de la Chindia Târgoviște, restul fiind neutri.

Steaua nu a avut cel mai mare noroc la tragerea la sorți, în sensul că a dat de un adversar de Liga 1. Au fost meciuri în play-off Cupei, unde s-au disputat între echipe de Liga a 2-a și a 3-a sau între echipe de Liga a 2-a (ex: Dumbrăvița vs Poli Iași, Șoimii Lipova vs Gloria Buzău, Axiopolis Sport Cernavodă vs Minaur Baia Mare, Jiul Petroșani vs Oțelul Galați, Ocna Mureș vs CSM Slatina și Viitorul Pandurii Târgu Jiu vs SC Dinamo București).
Nu căutăm scuze, pentru că dâmbovițenii au fost mai buni și au meritat victoria, însă sunt sigur că toți steliștii și-ar fi dorit încă 3 meciuri de Cupa României. Trebuie menționat că Steaua a rămas într-un singur atacant în acest meci, deoarece Tsvetelin Chunchukov s-a accidentat în amicalul cu Metaloglobus, Atanas Trică și Iustin Răducan au fost la lotul României U19. Walace este și el accidentat.

STEAUA
Prima echipă: 22. Horia Iancu, 17. Darius Oroian, 13. Adrian Ilie, 4. Dean Beța, 98. Alexandru Sabău, 42. Cristian Balgiu, 8. Valentin Bărbulescu, 27. Ștefan Pacionel, 11. Adi Popa, 77. Bogdan Chipirliu, 19. Stephan Drăghici
Rezerve: 12. Cristian Blaga, 24. Costinel Gugu, 15. Alexandru Sima, 9. Emilian Pacionel, 10. Rareș Enceanu, 90. Dragoș Gheorghe, 6. Mădălin Mihăescu, 79. Ștefan Bodișteanu, 30. Cristian Bustea
Antrenor: Daniel Oprița
Chindia
Prima echipă: Căbuz – Căpușă, Celea, Boldor, D. Dumitrașcu – Andr. Șerban, Passaglia, Popadiuc, Akhmatov, Cr. Neguț (cpt.) – D. Popa
Rezerve: D. Moldovan – Ad. Ioniță, Jipa, C. Dinu, Atanase, Grubac, Cherchez, Mihaiu, C-tin. Dima
Antrenor: Andron Petrea

Steaua a jucat un sistem 4-2-3-1, în timp ce Chindia a jucat un sistem 4-5-1. În timpul meciului, cele 2 sisteme s-au mai schimbat. Steaua, în prima repriză, a avut o eficiență incredibilă. Adrian Popa a marcat la singura ocazie și singurul șut pe poartă, în timp ce oaspeții au avut 6 ocazii și 4 șuturi pe poartă. La finalul meciului, Steaua a avut 4 ocazii și 2 șuturi pe poartă, în timp ce Chindia Târgoviște a avut 11 ocazii și 8 șuturi pe poartă.
Daniel Popa a marcat la debutul reprizei secunde cu capul, după o greșeală a apărării. Deși Chindia a dominat meciul până în minutul 75, în ultimele 15 minute păreau că se pregătesc de prelungiri începând să nu mai forțeze, dar, în minutul 84, au loc 3 greșeli consecutive în defensiva Stelei, care l-a adus pe Cherchez singur cu poarta goală. Nu credem că a fost ofsaid la golul 2 al oaspeților, deși faza este una extrem de dificilă. Steaua a fost dominată la posesie, la mijlocul terenului, la ocazii, la șuturi și la aducerea balonului în careul advers, însă băieții lui Daniel Oprița și Fane Nofitovici au fost superiori la loviturile de colț și la duelurile fizice, câștigând majoritatea duelurilor.
E de menționat și că, din ce am putut noi observa, Steaua a fost analizată extrem de amănunțit, Chindia apărându-se diferit chiar și în funcție de cine bătea loviturile de colț.

Experiența mai mare a lor a făcut diferența. Noi am și făcut două greșeli în zonele laterale. Nu m-a ajutat nici banca, sunt supărat pe unii dintre jucătorii care au venit să ne ajute. Trebuie să tragă mai mult în momentele grele.Am rămas, practic, fără atacant, că și pe Chipirliu l-am forțat, am tras de el, avea dureri. Trică și Răducan sunt la lot (n.r. – la acțiunile naționalelor under), iar Chunchukov s-a accidentat. Asta a făcut diferența, n-am avut forță în atac.Aș vrea mai mult de la unii dintre jucători, să dea mai mult pentru echipă, să nu cedeze așa ușor. Când e greu, trebuie să fii cu grupul. M-a deranjat, am rămas fără atacant.Le-am spus unor jucători că nu pot păcăli fotbalul la nesfârșit, păcălești jumătate de an, un an. Am luat jucători cu calitate, care au demonstrat, aștept mai mult de la ei, să vină cu plusul”, a spus Daniel Oprița, conform DigiSport.
“Eu le dau amenzi, au luat destule amenzi. Dacă a făcut lucrul ăsta, nu e în regulă, dar eu nu l-am văzut și nu pot zice nimic deocamdată“, a mai afirmat Oprița în privința lui Chipirliu.
Marcatorul golului stelist, Adi Popa, a declarat “Probabil că lipsa noastră de experiență s-a văzut. Chindia a fost formația mai pragmatică, a știut să gestioneze mai bine repriza a doua și am pierdut. Ne pare rău că am pierdut. Știu cât de mult își doreau suporterii, cât de tare voiam și noi, echipa, să mergem în grupe, să ne batem cu echipe din Liga 1. Asta e, capul său, trebuie să câștigăm în campionat pentru că asta ne-a mai rămas.Am avut foarte multe absențe. Pe final, în atac am jucat eu, pentru că au fost accidentați Chipirliu și Chunchukov, juniorii Trică și Răducan sunt la naționale. Pe lângă asta, am fost privați pe nedrept de dreptul de a juca pe Ghencea. Ar fi fost cu totul altceva să jucăm acasă, așa cum impune regulamentul în Cupă, să-ți dispuți meciul pe teren propriu. Noi am jucat la 130 de km depărtare, ceea ce nu ni se pare corect. E unic în istoria fotbalului.
Sunt curios dacă va veni de la UEFA acum o suspendare de patru etape pentru Bosnia, pentru că și suporterii ei s-au bătut cu jandarmii la meciul cu România. Nu știm în ce bază au judecat cei de la comisie, probabil știu mai bine ca noi. Din ce ne-au informat cei de la club am fost privați pe nedrept de disputarea meciurilor pe Ghencea, pentru că în regulament nu aveau niciun punct care să specifice ceea ce s-a întâmplat. Conducerea clubului nostru nu și-a asumat galeria, au și trimis hârtie la FRF. Asta este România, ce putem să mai facem? E posibil să apară peste o săptămână în care să ne zică «ne pare rău, am judecat greșit». Asta este. Însă, trebuia să fim pragmatici în repriza a doua, să ținem de rezultat. Prima repriză a fost una echilibrată, dar în a doua ne-au prins de două ori pe contraatac și ne-au taxat. Bravo lor! Dacă am fi intrat în grupe, am fi avut alte meciuri cu echipe din Liga 1, ne măsuram forțele, pentru că acolo ne dorim să ajungem. Facem tot ce putem pe teren ca să ajungem acolo. Facem tot ce trebuie pe teren, ceea ce nu ține de noi, nu putem face“.
În timp ce Valentin Bărbulescu a declarat “Vreau să îmi cer scuze în fața suporterilor, care au venit și ne-au încurajat din minutul 1 până în minutul 90+3. Și-au dorit mult să ajungem în grupele Cupei României, asta am vrut și noi. Am intrat motivați, ne-am bătut pentru fiecare posesie, dar ne-au prins de două ori și ne-au taxat. Chiar dacă sunt pe ultimul loc în Liga 1, au un alt ritm. Competiția în care ei joacă are o viteză peste noi.Nu s-a întâmplat nimic în repriza a doua, am luat golul acela repede în minutul 40 și ceva, dar ne-a debusolat chiar dacă am vorbit înainte că orice s-ar întâmpla trebuie să rămânem până în minutul 90, 93, 120 pozitivi.Din păcate, ne-a rămas doar campionatul, o să dăm tot ce putem pentru a termina în primele două echipe, așa cum ne-am propus. Vom da tot ce putem indiferent ce se va întâmpla până la finalul campionatului. Ne dorim să terminăm în primele două locuri“.

Etapa a VIII-a: CSC Şelimbăr – Steaua
📆 Sâmbătă, 1 octombrie 2022, de la ora 12:00
📌 Stadionul Municipal, Râmnicu Vâlcea
🎥 Meciul va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport.
🎫 Intrarea este liberă.