Etapa a IV-a: Steaua 1-1 CSM Alexandria
Au marcat: Bogdan Chipirliu 23’/ Ovidiu Horșia 45′

STEAUA
Prima echipă: 1. Ionuț Pop, 6. Daniel Vîrtej, 2. David Maftei, 4. Dean Beța, 21. Mihai Dobrescu, 76. David Matei, 27. Rober Sierra, 32. Alexandru Boiciuc, 11. Mario Topuzov, 19. Stephan Drăghici, 10. Bogdan Chipirliu
Rezerve: 12. Adrian Frânculescu, 13. Adrian Ilie, 8. Valentin Bărbulescu, 17. Alin Raicu, 78. Costel Avram, 94. Rareș Enceanu, 9. Alexandru Buziuc, 36. Gianluca Mancuso, 23. Tsvetelin Chunchukov
Antrenor: Daniel Oprița
CSM Alexandria
Prima echipă: Cristică (cpt.) – Nicola, Cană, Perju, Vl. Georgescu – Împungerouă, I. Voicu, Mih. Stancu, Ov. Horșia – Dodoi, P. Simon
Rezerve: Brînză – Gîdea, Al. Băican, C. NEagu, Lupoaica, Jerdea, Mogoș, Iakabfi, Nedelea
Antrenor: Ștefan Odoroabă

Steaua se întoarce acasă, și, spre deosebire de alții, noi nu avem nevoie de compania instituțiilor de forță pentru a juca în calitate de gazde.
Oare cât a costat statul român organizarea meciurilor celor de la FC Fcsb pe Stadionul Steaua? După un calcul simplu, reiese că statul român este pe minus grav. Noi am făcut demersurile necesare pentru a afla suma oficială, dar nu am primit niciun răspuns.
Steliști! Cred că realizați fiecare dintre voi că suntem la răscruce de drumuri, cu dușmanul în casa noastră. Spiritul de luptă pe care l-am văzut la Vîrtej îl vrem la toţi jucătorii.
Steliști! Dumincă, ne vedem, în familie, acasă!
Steaua va juca cu o echipă nou promovată. CSM Alexandria este una dintre cele 10 echipe care nu are drept de promovare. 4 dintre ele se află pe loc de play-off, după primele 3 etape. Am fi foarte curioși ce s-ar întâmpla dacă s-ar duce aceste formații în play-off. Știți câte echipe sunt finanțate de stat în Liga 2? Răspunsul este 18, iar singurele echipe 100% private se află pe ultima poziție și respectiv locul 16. Cum era cu propaganda că Steaua face risipă de bani publici? Noroc că nu face FC Brașov cu un buget cel mai probabil mai mare, din Liga a 3-a. Ipocrizia presei și dubla măsură, pentru a manipula masele, ne șochează în fiecare zi.
CSM Alexandria este un club polisportiv cu secții de fotbal, atletism, handbal, tenis, baschet și karate. Din păcate, aceștia nu au terminat stadionul central pentru meciurilor oficiale, iar stadionul Peco a putut fi folosit doar pentru meciurile de Liga a 3-a, așa că s-au mutat în sudul județului Telorman, la Turnu Măgurele. CSM Alexandria a terminat sezonul regular pe prima poziție cu 40 de puncte, la 8 puncte în plus față de cei de la Sporting Roșiori 2008. La primul baraj au trecut cu 2-0 de CSO Plopeni, iar la barajul final au cu trecut cu 6-1 în fața celor de la Viitorul Dăești.
Aceștia au un fotbal de tip italian al anilor 2000. O echipă care se închide bine, scurtă, asta și pentru că antrenor este Ștefan Odoroabă pe care l-am întâlnit în perioada când antrena pe cei de la CS Tunari, în etapa a 8-a din sezonul 2020-2021, singurul meci al Stelei în care nu a reușit să marcheze din acel sezon de campionat. În retur, am reușit să câștigăm cu 1-0.
Am luat un interviu antrenorului celor de la CSM Alexandria, în exclusivitate pentru AS47.
Cum vi se pare acest campionat de Liga a 2-a?
Ș.O. O să fie un campionat cu multe rezultate surpriză și foarte echilibrat, toate echipele sunt bine organizate.
Care vi s-a părut cel mai greu adversar de până acum cu care ați jucat?
Ș.O. Cel mai greu adversar a fost Chiajna, echipa care eu cred că o să termine campionatul în primele două locuri.
E o mândrie că veți juca în templu?
Ș.O. Ghencea rămâne Ghencea și punct.
Credeți că veți putea să prindeți play-offul?
Ș.O. Încercăm să strângem cât mai multe puncte, vedem la final de campionat regulat pe ce poziție o să ne aflăm.
În acest moment, sunt 4 echipe în primele 6 locuri fără drept de promovare. Considerați că fotbalul în ligile inferioare fără finanțare publică ar evolua?
Ș.O. Fără finanțare publică sportul românesc o sa aibă mari probleme, nu doar fotbalul…
Cum credeți că vor fi meciul și atmosfera cu Steaua?
Ș.O. Normal, noi jucam cu o echipă care a promovat în Liga 1, așa că pot să zic că avem un meci foarte foarte greu cu o echipa de Liga 1.
Aveți vreun mesaj pentru prietenul dumneavoastră Fane Nofitovici?
Ș.O. Îl Salut pe Fănel și, orice rezultat o să fie duminică, rămâne prietenul meu, e un antrenor foarte pasionat si profesionist 100%.
Ne așteptăm ca meciul să fie mai închis decât cel de la Dej. Cei de la CSM Alexandria au fost învinși cu 1-0 în deplasare la Unirea Dej în minutul 90+6. Au câștigat cu cei de la Concordia Chiajna cu 1-0 prin golul lui Petre Simon. Au trecut în Cupa României de cei de la CSM Slatina cu 1-0 prin golul marcat de Adrian Gîdea, iar în etapa 3 au fost învinși cu 1-0 de către cei de la Șelimbăr, o formație cu un buget cel mai probabil peste al Stelei și fără drept de promovare.
Știți cât costă organizarea unui meci pe un stadion mediocru în România. Spre exemplu, pe o arenă de tip cea din Clinceni, te duce pe undeva pe la 30.000 de lei organizarea unui meci în Liga a 2-a. Costurile variază destul de mult și în funcție de liga în care activează respectivul club. Așa că cei care spun că statul nu ar trebui să investească în sport, nu au văzut în viața lor organizarea unui club de fotbal sau pur și simplu nu vor să prezinte sincer aceste aspecte.
Portarul titular al echipei este Iosif Florin Cristică, un fotbalist autohton de 1.85m înălțime, care este la primul sezon de liga a 2-a; la cei 29 de ani a mai evoluat la Unirea Slobozia, Unirea Brânceni și a fost în lotul celor de la Chindia Târgoviște.
Ștefan Cană este fundașul central al echipei, care nu are cea mai impresionantă statură. L-am întâlnit în perioada Ligii a 3-a cu Fcsb 2 și Unirea Constanța. Acesta a fost format de trupa din Berceni.
Vladimir Georgescu este la bază fundaș central format la Concordia Chiajna. A mai evoluat și la Daco-Getica.
Ciprian Perju este un mijlocaș de bandă. Poate evolua și ca fundaș lateral. Este de picior stâng și are 176cm, iar de ceva timp a crescut în masă musculară. Steaua l-a întâlnit la meciurile cu Unirea Slobozia de acum 2 sezoane și FC Brașov din sezonul trecut. Acesta a fost format la trupa lui Hagi și a mai evoluat la Academica Clinceni, CS Afumați și Gloria Buzău. Are 6 apariții în SuperLigă.
Eduard Sîrbu este fundașul dreapta al echipei care și-a atins vârful carierei la CSM Alexandria în acest sezon la vârsta de 25 de ani.
Cosmin Petruș Costea este mijlocașul central de profil defensiv care a fost format la academia celor de la Farul și Clinceni. A fost în lotul lărgit al naționalelor de tineret. Va fi unul dintre juniorii folosiți în acest sezon la Alexandria.
Ovidiu Horșia este un mijlocaș de picior stâng, de 22 de ani. Fotbalistul de 1.72 m înălțime a fost format la ACS Kinder și șlefuit la academiilor celor de la Fcsb și Academica Clinceni. L-am întâlnit ca adversar în perioada în care evolua la Unirea Constanța. A mai evoluat la Politehnica Iași, Gaz Metan Mediaș și U Cluj. Are numeroase mecuri la naționalele de tineret ale României U15/U16/U17. Are deja 74 de meciuri în SuperLigă și 6 goluri marcate.
Cosmin Florin Neagu este atacantul care de cele mai multe ori intră în repriza a doua. La cei 32 de ani a jucat la echipe precum: Unirea Tărlungeni, Delta Tulcea, Dunărea Galați, Rîmnicu Vâlcea, Hermnastadt, Oțelul Galați, Energeticianul, SC Bacău și Concordia Chiajna.
Alexandru Nicola poate evolua atât ca mijlocaș dreapta, cât și ca fundaș dreapta. Fotbalistul de 26 de ani a fost format de cei la FC Fcsb. A mai evoluat la Academica Clinceni, FCV Farul, Turris Turnu Măgurele și Unirea Constanța. Este și în acest moment sub contract cu cei de la FC Fcsb.
Mihai Nițescu este mijlocașul central de 22 ani născut la Ploiești care a fost format de Petrosport. A mai evoluat la CS Blejoi și este împrumutat la cei de la CSM Alexandria de la Petrolul.
Sabin Jakabafi este un tânăr atacant al echipei în vârstă de 22 de ani care a prins 88 de minute în echipă.Petre Simon este singurul jucător al celor de la CSM Alexandria care a reușit să marcheze în campionat. Steaua l-a întâlnit ca advesar sezonul trecut pe când evolua în tricoul celor de la Dumbrăvița. La doar 22 de ani a jucat la echipe precum: Corvinul, Pecica, Șoimii Lipova și Dumbrăvița. A fost format de cei la de la UTA Arad, fiind orașul în care s-a născut.

Plecarea lui Dragoș Militaru de la Unirea Dej a lăsat urme adânci asupra clubului clujean, însă și Steaua a avut un spirit de luptă și execuții care i-a făcut și pe cei mai atroce dușmani ai clubului să amuțească. Steaua a făcut cel mai bun joc al ei de până acum, cu cele mai multe acțiuni periculoase și cu execuții fabuloase. Alin Raicu a reușit golul etapei din Liga a 2-a.
Steaua arată în continuare unele carențe pe faza defensivă și nu meciurile din Liga a 2-a ne îngrijorează, ci pentru cele din Cupa României, acolo unde Steaua vrea să ajungă cât mai sus.
Steaua a arătat spirit de luptă, iar faptul că au fost 5 marcatori diferiți (Bogdan Chipirliu, Rareș Enceanu, Adrian Ilie și Alin Raicu) cu execuții superbe și diferite ne face să sperăm că în acest sezon va străluci ca o echipă mare. După aceste 4 meciuri, ne bucură că Steaua arată a echipă cu psihic tare, chiar am fost conduși, am reuşit să egalăm chiar și în ultima clipă.
Etapa a IV-a: Steaua – CSM Alexandria
Duminică, 27 august 2023, de la ora 11:00
Stadionul Steaua
Meciul va fi transmis de Digi Sport
🎫 Bilete pe site-ul entertix; de la casieria stadionului Steaua, biletele se pot achiziționa după următorul program:
• Joi 12:00 – 19:00
• Vineri 08:00 – 15:00
• Duminică 08:00 – 11:00
