Etapa a II-a: Steaua 1-1 Metaloglobus

Au marcat: Rober Sierra 21’/ Dragoș Huiban 79′

STEAUA
Prima echipă: 12. Costel Frânculescu, 6. Daniel Vîrtej, 2. David Maftei, 4. Dean Beța (cpt.), 21. Mihai Dobrescu, 36. Gianluca Mancuso, 27. Rober Sierra, 23. Tsvetelin Chunchukov, 9. Alexandru Buziuc, 10. Bogdan Chipirliu, 32. Alexandru Boiciuc
Rezerve: 1. Ionuț Pop, 8. Valentin Bărbulescu, 98. Costel Avram, 13. Adrian Ilie, 17. Alin Raicu, 76. David Matei, 94. Rareș Enceanu, 19. Stephan Drăghici, 20. Răzvan Florea
Antrenor: Daniel Oprița
Metaloglobus
Prima echipă: R. Avram – Zakir, Issah, Caramalău, Sava – Al. Gheorghe, Honciu, Chatziterzoglou, Liș – Huiban, Vl. Marica
Rezerve: Nedelcovici – Cruceru, Rz. Milea, Ad. Sîrbu, Gab. Pătrașcu, Al. Iacob, Rob. Neacșu, Bg. Vlad, Krstevski
Antrenor: Eusebiu Tudor

Steaua a început un nou sezon de Liga a 2-a, cu cel mai bun lot de la reactivarea secției, în al 5-lea sezon pentru stafful lui Daniel Oprița și Fane Nofitovici, dar nu cu un buget mai mare. Steaua are un buget mai mic decât cei de la FC Brașov, care au pierdut la TAS șansa de a rămâne în Liga a 2-a. Dacă ar fi un clasament al bugetelor, nu suntem convinși că Steaua București ar prinde play-offul și totuși doar despre bugetul Stelei se vorbește în presă! De ce? Pentru că suntem Steaua și asta va rămâne, indiferent de chiriașii temporari ce vor fi pe la casa noastră.

Etapa viitoare, Steaua va juca cu Metaloglobus la Mioveni, sâmbătă de la ora 12:00.
Metaloglobus vine după un sezon foarte slab, în care a scos un 1-1 norocos cu Steaua în sezonul regular. Metaloglobus a scăpat de retogradare după loviturile de departajare în barajul cu Progresul Spartac. Echipa din Pantelimon are un lot decent de Liga a 2-a, dar faptul că joacă mai mereu în deplasare s-a resimțit în clasamentul final.
Am fost să îi urmărim pe cei de la Metaloglobus în prima etapă. Nu mică ne-a fost surprinderea când i-am observat și pe cei din stafful Stelei la meciul dintre Metaloglobus și Șelimbăr, jucat la Clinceni.
Tudor Eusebiu a folosit un sistem 4-4-2 în mare parte, cu Raul Avram înpoartă. Pe linia de fund, au evoluat cu Alexandru Iacob, Saed Issah, Alexandru Gheorghe și Sava Andrei. La mijloc, în primul 11 au evoluat Gabriel Pătrașcu, Laurențiu Liș, Georgian Honciu și Okan Chatziterzoglu. Trebuie menționat că, de multe ori, grecul coboară ca al treilea fundaș central, el fiind apărător de meserie.
În față, au jucat în primul 11 Strahinja Krstevski și Albert Voinea.
Plecarea lui George Gavrilaș dintre buturi a adus un mare minus echipei. Portarul Raul Avram, deși are 1.95 cm înălțime, a greșit la unicul gol al partidei. Șutul lui Ionuț Năstăsie din lovitură liberă, de la 28m, nu a fost unul puternic, ci doar bine plasat, ceea ce ne dă speranță că putem marca goluri în fața unei defensive greoaie, dar cu talie bună și solidă. Golul din lovitură liberă al lui Ionuț Năsătăsie a fost singura reușită a partidei. Metaloglobus e o echipă care se simte bine să atace pozițional și la faze fixe.
Nord macedoneanul Strahinja Krstevski intră bine la joc și domină spațiul aerian, dar la 1.93m înălțime nu este genul de atacant util pe contraatac. De aceea, ne așteptăm să utilizeze în primul 11 o parte dintre jucătorii folosiți în partea a doua, cum ar fi Antonio Crucereu, Ionuț Voicu și Dragoș Huiban. Ceilalți jucători introduși în repriza a doua au fost George Caramalău (fundaș central) și David Nemțanu (mijlocaș). Cel mai probabil, sistemul va fi ușor modificat în meciul cu Steaua.
Fotbalistul care leagă jocul la această echipă este decarul Georgian Honciu cu peste 70 de meciuri în prima divizie la echipe precum Chindia Târgoviște, Dunărea Călărași, FC Argeș și CS Mioveni.
Ne-a surprins în mod plăcut tânărul mijlocaș Laurențiu Liș, de doar 18 ani, format la Academica Clinceni. Acesta a tras de două ori în transversală cu șuturi de la peste 30 de metri. Evoluția lui a fost mai bună decât media meciurilor jucate de el în sezonul trecut.
Va fi interesant cum va evolua Metaloglobus pe contre, deoarece a lăsat multe spații după ce au fost conduși cu 1-0, însă probabil cu Steaua nu se vor arunca în atac.

Steaua trebuie să iși ia revanșa pentru egalul din sezonul trecut și totuși trebuie să se concentreze și pe Cupa României, o competiție în care niciun adversar nu trebuie să fie subestimat și în care sperăm să avem câteva meciuri pe stadionul Steaua cu echipe din SuperLigă ca adversari.


Steaua București a jucat în prima etapă la Târgoviște, în fața unei arene pline până la refuz, iar steliștii au fost nu doar în sectorul dedicat oaspeților, ci și în sectoarele alăturate. Steaua a întâlnit o echipă mai slabă decât Chindia de sezonul trecut, din Cupa României, dar este una dintre cele mai bine cotate echipe din divizia secundă alături de FC Argeș și Concordia Chiajna.

Transferurile pare că s-au integrat decent în angrenajul lui Oprița, dar este clar că este loc de îmbunătățiri. Steaua a schimbat un pic sistemul față de sezonul trecut, fiind unul mai dinamic, mai greu de antrenat, dar probabil ne va aduce multe bucurii acest stil de joc al Stelei.
Am rămas șocați de unele declarații, cum că gazdele au jucat mai bine decât noi, de aceea, noi am scos o statistică. După 45 de minute, Chindia a avut 4 ocazii, 1 șut pe poartă și 2 lovituri de colț în timp ce Steaua a avut 6 ocazii, 2 șuturi pe poartă și 3 lovituri de colț. La finalul meciului, dâmbovițenii au avut 7 ocazii, 3 șuturi pe poartă și 3 lovituri de colț în timp ce Steaua a avut 15 ocazii, 6 șuturi pe poartă și 4 lovituri de colț.

Steaua a arătat spirit de luptă, iar asta ne obligă pe noi să luptăm până la capăt pentru clubul nostru, indiferent de situație.

Probabil știți că în Liga a 2-a trebuie să joci cu 2 juniori pe tot parcursului meciului, însă Steaua încearcă ceva inedit în liga a 2-a. Să folosească un junior pe axul central, unde mai nimeni nu vrea să riște. Este vorba de juniorul David Matei. În general, o să observați că juniorii sunt utilizați pe benzi sau ca portar, iar naționalele de tineret au mari lacune pe pozițiile de fundaș central, mijlocaș central și atacant central. Ne-am bucura ca Steaua să joace bine, fiind excepția, dar asta ține doar de tinerii fotbaliști care trebuie să înțeleagă la ce club evoluează. Schimbările făcute de Oprița au adus un plus și asta ne bucură, însă deplasarea de la Târgoviște este deja un capiotal încheiat.

Steaua arată spirit de luptă, iar uneori asta e tot ce au nevoie suporterii să răgușească 90 de minute.

Etapa a II-a: Steaua – Metaloglobus
🗓️ Sâmbăta, 12 august 2023, de la ora 12:00
🏟️ Stadionul Orăşenesc, Mioveni
📽️ Meciul va fi transmis de FRF TV
🎫 Biletele se pot achizitiona de pe site-ul entertix sau de la casa de bilete a stadionului din Mioveni. Cei cu abonamente, vor primi, de la casa de bilete, invitaţii cu care vor putea intra la meci.