Etapa a XV-a: Steaua 0-1 FC Braşov
A marcat: Adi Chică-Roșă 67′

STEAUA
🔴 Prima echipă: 22. Horia Iancu, 19. Stephan Drăghici, 4. Dean Beța, 98. Alexandru Sabău, 13. Adrian Ilie, 8. Valentin Bărbulescu (cpt.), 10. Rareș Enceanu, 11. Adi Popa, 79. Ștefan Bodișteanu, 99. Atanas Trică, 23. Tsvetelin Chunchukov
🔵 Rezerve: 1. David Dincă, 15. Alexandru Sima, 6. Mădălin Mihăescu, 17. Darius Oroian, 42. Cristian Balgiu, 9. Emilian Pacionel, 16. Alin Raicu, 30. Cristian Bustea, 27. Ștefan Pacionel
Antrenor: Daniel Oprița
FC Brașov
Prima echipă: Micu – M. Burlacu, Fustar (cpt.), Marc – Lascu, Spătaru, Joao Amorim, Diogo Izata, Tud. Oltean – Chică-Roșă, Angelov
Rezerve: Mikulic – Saim Tudor, Tud. Cociș, Dumbravă, Leonte, Lambrinoc, Vas. Constantin, Jovanovic, Mitrov
Antrenor secund: Ștefan Grigorie

Următorul meci se joacă în weekend și la oră decentă pentru spectatori, în data de 27 noiembrie, de la ora 19:00.
FC Brașov e numele de marcă al clubului și așa apare pe FRF competiții interne, însă pe facturi apare ACS FC Brașov-Steagul Renaște. Asta contează mai puțin, însă cunoașteți istoria echipei și de ce nu sunt susținuți de majoritatea brașovenilor.
FC Brașov este cotată la 3,37 milioane de euro, în timp ce Steaua este cotată la 3,22 milioane de euro. Antrenorul celor de la FC Brașov este Dan Alexa, fostul antrenor de la CSM Reșița a lui Alex Sima din sezonul trecut, când au ratat promovarea cu cei de la Dumbrăvița.
De obicei, sistemul în care joacă galben-negrii este 3-5-2.
Cei mai interesanți jucători ai echipei:
Yanis Mbombo este un mijlocaș ofensiv, care poate juca și vârf, de naționalitate belgiană, de 179 cm înălțime și 73 de kilograme, de picior drept. Are un CV impresionant, crescut de Standard Liege, având și 6 apariții la echipă. Avea să joace la Auxerre, Sochaux, Orebro (în Suedia), 3 sezoane la Excel Mouscroun, Stade Lausanne, Vilafranquense (din Portugalia). În ultimele 5 meciuri, a intrat de 4 ori, la finalul meciului, cumulând 96 de minute, însă ne așteptăm ca, după această pauză internațională, să joace mai mult. Este cotat la 150.000 de euro, conform transfermarkt.
Florin Daniel Dumbravă este un fundaș stânga, de picior stâng, de 27 de ani, 176 cm înălțime și 70 kg. A fost crescut de echipa veche a celor de la FC Brașov. A mai evoluat la Unirea Tărlungeni, ACS Poli Timișoara, SR Brașov și Corona Brașov. Are 20 de apariții în SuperLiga și este cotat la 100.000 de euro, conform transfermarkt. În acest sezon, are 14 apariții, cu 1138 de minute jucate.
Ivan Fustar este un fundaș central, de 33 de ani, 188 cm înălțime, de picior drept. Croatul a evoluat la Sibenik (Croația), Zadar (Croația), Dugopolje (Croația), Slaven Koprivnica (Croația), Flamutari (Albania).
Rareș Lazăr este un mijlocaș central, de 23 ani, cu meciuri la Rapid, FC Vaslui, Mioveni și Poli Timișoara. Junioratul l-a făcut la Spurs. Are 5 apariții în SuperLigă. Este cotat la 175.000 de euro, iar în acest sezon are 13 apariții, cu 1166 de minute jucate.
Diogo Izata este un mijlocaș central la închidere, venit în această perioadă la echipă. Are 25 de ani și a mai jucat la echipe precum Vilafranquense (2016-2020), Gaz Metan Mediaș și Koper din Slovenia.
Alți jucători interesanți sunt: Angelov Micho, Andrei Marc, Jgor Jovanovic, Adi Chică-Roșă, Vasile Constantin, Marius Burlacu și Saim Tudor.
E clar că lotul celor de la FC Brașov este unul care are motive serioase să spere la play-off, iar partidă va fi una dificilă.
Prima echipă: Micu – M. Burlacu (Saim Tudor 89′), Fustar (cpt.), Tud. Oltean (Mitrov 80′), Lascu (Mbombo 80′), Spătaru (Lambrinoc 89′), R. Lazăr, Diogo Izata, Dumbravă, Chică-Roșă, Angelov
Rezerve: Mikulic – Kirilenko, Jovanovic, Vas. Constantin, Joao Amorim
Golurile au fost marcate de Rareș Lazăr și Chică Roșă în egalul 2-2 cu cei de la Iași obținut pe final în superioritate numerică în ultimele 10 minute.
Sezonul trecut, Steaua a învins, în deplasare, FC Braşov cu 0-1.
După 14 etape, Steaua e liderul clasamentului, cu 32 de puncte, în timp de FC Braşov se află pe locul 10, cu 20 de puncte.

CONCORDIA CHIAJNA 0-1 STEAUA BUCUREȘTI
Tsvetelin Chunchukov 80′
Concordia Chiajna: Chesneau – Simion, Palmeș, Maric, Bușu, Codrea (cpt.), Pațurcă, Burcea, Mihalcea (Llullaku 57′), Mustacă (Constantinescu 78′), Rusescu (Voinea 78′)
Rezerve neutilizate: Duțu – Călințaru, Skytte, Cierpka, Oancea, Catrina
Antrenor: Eugen Trică
Steaua: Dincă – Oroian, Beța, Sabău, Ilie, Drăghici, Bărbulescu (cpt.) (Bustea 63′), Popa, Enceanu, Chipirliu (Trică 56′), Chunchukov (Calestru 90+1′)
Rezerve neutilizate: Iancu – Sima, Em. Pacionel, Corbu, Walace, Gheorghe
Antrenor: Daniel Oprița
În primul rând, trebuie să vorbim de pârloaga de teren de la Stadionul Concordia 2. Înțelegem că arena principală e în refacere și se dorește a se trece de la suprafață sintetică la cea de iarbă, dar de ce pedepsesc fotbalul cu acea suprafață de joc? Grație Stelei am văzut o sumedenie de stadioane din primele 4 ligi ale României, însă nicăieri nu am văzut copaci în spatele porții la cel mult 2 metri de poartă. Iar întrebarea este cum a putut să fie omologată nocturna. Am văzut o sumedenie de nocturne neomologate, dar cu lumină mult mai puternică. Este inadmisibil să fie întuneric la cele 2 careuri. E vina celor de la Chiajna că nu s-a văzut hențul la Tsvetelin Chunchukov, pentru că pe întuneric subtilitățile se văd mai greu. Conform regulamentului, dacă se marchează gol, nu mai contează dacă mâna este lipită sau nu există intenție, iar orice minge care lovește sub deltoid, pe braț, se sancționează cu henț.
Gazdele au declarat că au avut 3 lovituri de pedeapsă, însă realitatea este că meritau 2 galbene pentru simulări care ar fi primit notă bună pentru săritura în bazin, iar cel de-al treilea s-a împiedicat singur, însă nu a cerut nimic, așa că nu era necesar niciun cartonaș galben.
Noi am scos o mini statistică a meciului, în care arată că rezultatul de egalitate era echitabil. Chiajna, după 45 de minute, a avut 3 ocazii, 2 șuturi pe poartă și 2 lovituri de colț, în timp ce Steaua a avut 4 ocazii, niciun șut pe poartă și o lovitură de colț. La finalul partidei, gazdele au avut 10 ocazii, 4 șuturi pe poartă și 4 lovituri de colț, în timp ce ai noștri au avut 11 ocazii, 3 șuturi pe poartă și 1 lovitură de colț.
Ne-au amuzat și reacțiile unui jucător de la Chindia care a fost refuzat de Steaua, iar apoi a declarat că nu își dorește să joace la Liga a 2-a din România, însă probabil nu a aflat că cei de la Concordia Chiajna nu mai evoluează în SuperLigă.
Declarațiile lui Oprița au fost unele de bun simț, iar Adrian Popa chiar ne-a încântat.
„A fost cum am spus și înainte, un meci de luptă, pot să spun că a fost mai multă întâmplare. Pe un asemenea teren nu poți să spui că poți să pui ceva în practică. S-a jucat minge lungă și pe a doua, bufa-bufa. Oricine putea să câștige. Cred că un rezultat de egalitate era mai echitabil la ce s-a jucat. Până la urmă, poți să spun că poate era prima dată când eram mulțumit pe parcursul jocului, așa, spre finalul lui, și cu un egal. Pentru că și eu atacau, și noi, era o întâmplare, nu puteai să joci decât întâmplător, minge lungă, o deviere, o fază fixă. Până la urmă, am avut noi șansă și am reușit să înscriem. Știu că e frustrant pentru adversari, putea să ni se întâmple nouă, dar așa e în fotbalul. Meciul trecut, când am jucat contra lui Eugen, am ratat un penalty în minutul 90 (n.r. – în prima etapă a sezonului Steaua a remizat acasă cu Metaloglobus, scor 1-1, echipa oaspete fiind antrenată atunci tot de Eugen Trică). Atunci nici mie nu mi-a fost bine. Suntem mulțumiți. E o victorie, una dintre cele mai importante, pentru că ne-a prins într-o situație dificilă cu lotul, cu mulți suspendați, accidentați, pe un teren mai greu. Am avut și mulți jucători care au intrat după o perioadă mai lungă de inactivitate, așa că e o victorie mare pentru noi. Mereu e loc de mai bine, dar nu pot să neg acum că nu sunt mulțumit. Fotbalul în România e echilibrat, nu poți să spui să face cineva spectacol. Ăsta e nivelul și trebuie să mergem înainte așa cum putem. Dar eu îmi felicit jucătorii pentru atitudine și pentru cum s-au dăruit astăzi, pentru cele trei puncte. S-au bătut, au băgat alunecări, s-au bătut pentru orice minge și îi felicit.
Mă așteptam (n.r. ca suporterii) să intre până la urmă. Parcă ne-a dat un inbold și încredere. E păcat, pentru că, până la urmă și așa sunt suporteri spectatori puțin la meciuri, sunt pe stadioane și îi mai și împiedicăm pe cei care mai vin. Până la urmă îi înțeleg, la meciul cu Dinamo s-a greșit, s-a făcut ce s-a făcut, dar eu zic că și ei au înțeles ce s-a întâmplat și cred că vor avea o altă atitudine. Așa că ar trebui să existe o cale de mijloc, să lăsăm să fie spectacol, pentru că, până la urmă, fotbalul e pentru spectatori, să jucăm pe teren.
Nu avem drept de promovare, sunt multe echipe fără drept de promovare, dar să mai jucăm și cu stadioanele goale… parcă e competiția așa… să treacă timpul.
O victorie foarte importantă pentru noi, confirmăm victoria cu Unirea Dej, rămânem sus, la cel puțin patru puncte de locul 2. E o victorie pe un teren greu, fără iarbă, un meci de luptă. Am luptat, consider că am meritat victoria, am avut ocaziile mai clare și nu putem decât să ne bucurăm. E important că ne-am adaptat la condițiile de joc și am luat trei puncte. La pauză am încercat să reglăm mici chestii care nu au mers în prima repriză. Stăm foarte bine, avem răbdare, meciul ține 90 de minute. Am reușit să marcăm după minutul 75 destul de des, asta denotă că suntem bine fizic și psihic și avem putere să luptăm până la final. Dacă ne uităm la ce am arătat până acum, consider că arătăm ca o echipă de locul 1. Suntem favoriți la promovare, dar degeaba suntem acolo dacă nu și demonstrăm. Până acum, consider că am demonstrat pe teren. E normal să avem și sincope sau un accident, dar cred că suntem pe drumul cel bun. Câștigăm și când nu ne iese jocul combinativ„, a declarat Daniel Oprița la DigiSport.
Eugen Trică a declarat: „Nu am ce să mai spun de arbitraj, pentru că Steaua nu avea nevoie de așa ceva. La gol a fost henț, penalty-uri cred că am avut vreo două și nu s-au dat, nu înțeleg. Arbitrul trebuie să înțeleagă că mâine, poate, președintele va veni: «Eugen, mâine, din cauza rezultatului prost…». Poate că mă va da afară, probabil! Atunci pe ei îi interesează lucrurile astea? Ei ce fac? Împotriva arbitrilor se iau măsuri? Întreb și eu! Sunt chemați la comisii să vadă cum a fost henț la gol? Noi, dacă ne dau afară președinții, o să stăm în fața televizorului, nu avem job. Ei, cum suferă ei? Întreb! Vă întreb, pun o întrebare! Sunt greșeli și cu VAR în România. Ce se întâmplă după greșelile astea, după greșelile mari de azi? Ce se întâmplă cu ei? Ei arbitrează etapa următoare și peste două săptămâni, nu se întâmplă nimic. Am înțeles că domnul arbitru e și investitor, dar poate că nu interesează ce se întâmplă pe acolo. E bine că a fost televizat meciul, dar cu ce mă încântă pe mine? Le-am spus băieților la ședință că Steaua, din punctul meu de vedere, e cea mai bună echipă din Liga 2. Am spus-o de la începutul campionatului și nu era nevoie de așa ceva. Se termina 0-0, nu putem să marcăm gol, dar nu… sunt greșeli foarte mari, nu trebuie să existe în România așa ceva. Se iau măsuri împotriva arbitrilor sau nu? Dacă se mai întâmplă arbitraje de genul acesta, mai bine stăm acasă, în fața televizorului, pentru că suferă în vestiar jucătorii, plâng. Nu meritau să piardă jocul acesta. Steaua nu merita să fie ajutată. Și unde duce Steaua? Nicăieri! Pentru ce?Steaua are cea mai bună echipă din Liga 2, trebuie să fie în Liga 1, dar nu are nevoie de așa ceva. Nu are nevoie!„
Etapa a XV-a: Steaua – FC Braşov
📅 Duminică, 27 noiembrie 2022, de la ora 19:00
🏟 Stadionul Steaua
📺 Meciul va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport.
Biletele pe site-ul entertix; în format fizic, ele se pot cumpăra din librăriile Cărturești și rețeaua de hypermarketuri Carrefour.
De la casieria stadionului Steaua, biletele se pot achiziționa după următorul program:
• Joi 12:00 – 19:00
• Vineri 08:00 – 15:00
• Sâmbătă 08:00 – 15:00
• Duminică 12:00 – 19:00
