Etapa a XIV-a: Concordia Chiajna 0-1 Steaua

A marcat: Tsvetelin Chunchukov 80′

STEAUA
🔴 Prima echipă: 1. David Dincă, 13. Adrian Ilie, 16. Darius Oroian, 4. Dean Beța, 98. Alexandru Sabău, 19. Stephan Drăghici, 10. Rareș Enceanu, 11. Adi Popa, 8. Valentin Bărbulescu (cpt.), 77. Bogdan Chipirliu, 23. Tsvetelin Chunchukov
🔵 Rezerve: 22. Horia Iancu, 15. Alexandru Sima, 70. Laurențiu Corbu, 5. Doru Calestru, 55. Walace da Silva, 90. Dragoș Gheorghe, 99. Atanas Trică, 9. Emilian Pacionel, 30. Cristian Bustea
Antrenor: Daniel Oprița

Concordia Chiajna
Prima echipă: Chesneau – Simion, Palmeș, Maric, Bușu, Codrea (cpt.), Pațurcă, Burcea, Mihalcea, Mustacă, Rusescu
Rezerve: Duțu – Călințaru, Llullaku, Skytte, Cierpka, Oancea, Constantinescu, Catrina, Voinea
Antrenor: Eugen Trică

Următorul adversar este unul incomod, mai ales că steliștii vor avea numeroase absențe.

Concordia Chiajna este echipa care, sezonul trecut, a jucat în locul nostru barajul de promovare, pierdut cu Chindia Târgoviște la loviturile de departajare. Ilfovenii se află pe locul 11 cu 5 victorii, 2 egaluri și 6 înfrângeri, cu 17 puncte și golaverajul 16-13. Aceștia au un avantaj, deoarece au 2 zile în plus de odihnă.

Echipa folosită în înfrângerea cu 1-0 acasă, cu cei de la FC Brașov, este Chesneau – R. Simion, Palmeș (cpt.), Stănică (Leo. Alexandrescu 73′), Bușu – Codrea, Pațurcă (Vl. Mihalcea 82′) – Mustacă (Ad. Voicu 73′), Ghimfuș (Burcea 46′), Llullaku – Rusescu (Ndiaye 59′)
Rezerve neutilizate: Duțu – Maric, Cierpka, Skytte
Antrenor: Eugen Trică

Trupa lui Eugen Trică joacă 4-4-2 sau 4-3-3-1. Vulturii verzi sunt cotați la 3.05 milioane de euro, în timp ce Steaua este cotată la 3.26 milioane de euro.
Ca un fapt inedit, ar fi a doua oară când Eugen Trică o întâlnește pe Steaua, după ce, în prima etapă, a făcut 1-1, fiind antrenorul celor de la Metaloglobus. Trebuie spus că băiatul antrenorului de la Chiajna, Atanas Trică, este în creștere clară de formă și asta ne bucură.

Cei mai interesanți fotbaliști ai adversarilor din etapa viitoare:
Raul Palmeș este un fundaș central/dreapta, de 26 de ani, de 182 cm înălțime și 81 de kilograme cu 13 apariții și 1170 minute în acest sezon. Este un fotbalist format la Honved, în Ungaria. În fotbalul românesc, a apărut în 2019 prin intermediul echipei Miercurea Ciuc. În liga 2, are 88 de apariții și niciun gol marcat, fiind cotat la 200.000 de euro.
Dorin Codrea este un mijlocaș central/mijlocaș central la închidere, format în fotbalul bănățean. În acest sezon, are 12 apariții cu 1038 de minute jucate. A debutat la LPS Banatul, iar apoi a mai jucat la CS Milenium Giarmata, Dumbrăvița, ACSU Poli și SSU Poli Timișoara. Acesta este cotat la 250.000 de euro.
Mediop Ndiaye este un atacant senegalez care poate lovi mingea cu ambele picioare. Are 175 cm înălțime și 70 kg cu 11 apariții, 803 minute jucate în acest sezon și 3 goluri marcate. În fotbalul românesc, a mai evoluat la Dunărea Călărași, Ripensia Timșoara și FC Argeș, iar în acest moment este cotat la 100.000 de euro.
Raul Rusescu este un atacant de 34 de ani, 181 cm înălțime și 73 kg de picior drept. Are o carieră vastă și chiar 9 apariții la naționala României și un gol marcat. În acest sezon, are 10 apariții cu 490 de minute jucate și 4 goluri, fiind golgheterul echipei. Are în CV formații precum Rîmnicu Vâlcea, Unirea Urziceni, Astra, CS Otopeni, Sevilla, FC Braga, Osmanlispor, Gireunspor, Academica Clinceni și Lamezia (echipă italiană din ligile inferioare). Are 50 de apariții în competițiile internaționale și 19 goluri marcate. Este cotat la 100.000 de euro, însă, în 2012, era cotat chiar la 4.6 de milioane de euro.
Paul Pațurcă este un mijlocaș central de 26 de ani, cu 12 apariții și 912 de minute jucate în acest sezon și un gol marcat. Este un fotbalist format la Sportul Studențesc, care apoi a evoluat la Juniorul, Viitorul Domnești, Academica Clinceni, AFC Turris, FC Buzău și Gaz Metan Mediaș. Este cotat la 100.000 de euro. A fost în lotul celor de la România U18 acum un deceniu.
Alți jucători interesanți sunt Luka Maric, Martin Chudy, Sorin Bușu, Azdren Llullaku, Robert Mustacă și George Călințaru.


Înainte de a trece la analiza meciului Steaua – Unirea Dej, trebuie să vorbim de arbitraj, pentru că am auzit de la unii că ar fi fost pro Steaua, ceea ce este cel puțin forțat. Unii „experți” au spus că golurile Stelei au fost din ofsaid, iar noi îi invităm la regulament. Pentru că suntem fair play, recunoaștem că Unirea Dej mai mult a avut 11 metri decât nu a avut la acea fază, dar a fost 11 metri și la Chipriliu, pentru că ținerea de tricou, chiar dacă începe în afara careului, dacă ea se continuă pe linie sau în careu se acordă lovitură de pedeapsă. La fault de joc este fix pe invers, se acordă lovitură liberă în locul unde a început faultul și nu unde apare căderea jucătorului faultat.
Acum, pentru aceiași „experți”, trebuie explicată regula ofsaidului. La primul gol, până la urmă au înțeles cam toți că prin intuiția lui Enceanu de a ieși de pe traiectorie și îl lăsa pe Adi Popa să își continue alergarea. Merită apreciați atât cei 2 steliști cât și asistentul care nu ridica pripit fanionul.
La golul 2, ne-a mirat reacția unor experți care urlau din toți rărunchii că este sigur ofsaid. Poate afla și ei că poți fi în fața apărării adverse, atâta timp cât ești pe linie cu mingea sau în spatele ei.
Toți au subliniat căderea jucătorului de Unirea Dej, cu primirea celui de al doilea cartonaș galben pentru Balgiu, însă nimeni nu a observat sau nu a vrut să observe că, cu două minute înainte, Balgiu a primit un genunchi în cap de la același jucător fără să se sancționeze fault.
Arbitrajul a fost unul decent, pentru că au fost multe faze la limită și sunt de înțeles greșelile (pentru că au fost în ambele părți).

Vom trece la analiza meciului, care va fi una mai detaliată, pentru că am auzit de la TV că Steaua nu ar avea nicio șansă cu acest joc în prima divizie și chiar că Unirea Dej a jucat mult mai bine.

Steaua: Dincă – Corbu (D. Oroian 46′), Beța, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa (cpt.), Bodișteanu (Șt. Pacionel 46′), Enceanu (Balgiu 90′), Bustea (Mihăescu 46′) – Chunchukov, Chipirliu (A. Trică 76′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Al. Sima, Em. Pacionel, Raicu
Antrenor: Daniel Oprița
Eliminat: Cristian Balgiu 90+3′ (cumul de cartonașe galbene)
Unirea Dej: Cl. Chindriș – Gîț, D. Pop, Burdeț (Greu 80′), Dav. Maftei – Al. Militaru (Fulga 71′), Kereki, Ad. Pop (Chira 67′), Cocian – Blaj (cpt.)(Buta 80′), Al. Pop (Andr. Pop 80′)
Rezerve neutilizate: Railean – Roș, Vl. Bogdan, Frăsineanu
Antrenor: Dragoș Militaru

Dacă ar fi să facem o medie a fotbaliștilor Stelei în care să punem toți parametrii posibili (vom aminti unii dintre acești parametri), steliștii au obținut un punctaj cu 10% mai mare față de dejeni, iar, în repriza a 2-a, oaspeții au căzut având un punctaj sub media play-offului ligii a 2-a, iar băieții noștri chiar au avut un punctaj mediu, chiar ușor mai mare față de prima repriza.
Dejenii au stat la 2 parametri mai bine pe tot parcursul meciului, la duelurile câștigate și la loviturile de colț.
În prima repriză, steliștii au avut 4 șuturi, dintre care doar 1 șut pe poartă, în timp ce oaspeții au avut 6 șuturi spre poartă, dintre care 2 pe poartă. În repriza a doua, steliștii au avut 10 șuturi spre poartă, dintre care 3 pe poartă, în timp ce dejenii au avut 4 șuturi spre poartă, dintre care 1 șut pe poartă. Dacă vom cumula reprizele se va observa că Steaua a avut mai multe șuturi spre și pe poartă.
La nivelul posesiei, prima repriza a fost una echilibrată, în timp ce, în repriza a 2-a, militarii au avut aproximativ 70% posesie.
Steliștii au avut mai multe pase și o acuratețe a paselor mult mai bună față de adversari. Steaua a pierdut mai puține baloane față de adversari și a câștigat chiar mai multe decât au pierdut dejenii.
Atacurile cu finalizare au fost în procent mai mare și mai numeroase față de cei de la Unirea Dej. Probabil că steliștii se întreabă dacă Steaua ar face față în prima ligă. Din păcate, pentru a fi în play-offul SuperLigii, Steaua trebuie să aibă un joc cu 15% mai consistent față de repriza a doua și cu aproximativ cu 20% față de prima repriza. Dacă am lua fix jocul cu cei de la Unirea Dej ca fiind etalon, Steaua s-ar bate cu succes pentru evitarea de la retrogradare.
După prima repriză, putem să spunem că am fost norocoși că am reușit să intrăm la pauză cu un rezultat de egalitate. Unirea Dej a fost echipa care a controlat jocul, a pus presiune pe noi, cu tupeu, o echipă care a jucat fotbal. Nici noi nu am dat o replică bună, am fost destul de lenți, nu am avut agresivitate.
În a doua repriză, am echilibrat jocul, în unele momente chiar am controlat și s-a văzut că am și reușit să înscriem de două ori. În a doua repriză, nici ei nu au mai creat foarte mult, pentru că am și schimbat sistemul, am încercat să schimbăm la mijloc, pentru că în prima repriză am pierdut mijlocul terenului.

Se vedea că nu suntem bine, că pierdem duelurile la mijlocul terenului. Am mai făcut și patru schimbări la pauză. Dacă e nevoie, trebuie să o faci, nu are rost să mai așteptăm, când ceva nu merge. Dar vreau să-i felicit, pentru că jocul s-a schimbat total în a doua repriză. Trebuie să recunoaștem că în prima repriză am fost jalnici. O repriză foarte slabă, pe care trebuie să o uităm repede. Nici nu pot să mă bucur foarte mult de această victorie, pentru că am luat foarte multe cartonașe de către cei de la mijlocul terenului, de Balgiu, Mihăescu, Pacionel, toți cu câte trei cartonașe galbene. Avem și mulți accidentați. Chiar mă gândeam în timpul jocului, pe final, ce jucători o să am la meciul cu Chiajna. Suntem într-o situație dificilă, pentru că avem mulți accidentați. În iarnă e clar că trebuie să reglăm ceva, pentru că în vară nu am avut toți jucătorii la dispoziție să facem o pregătire așa cum trebuie, au fost mulți accidentați și asta se vede pe finalul ăsta.Balgiu a primit primul galben pentru că a intrat pe teren și s-a bucurat la gol. Acum nu știu dacă e meritat sau nu e. Dar eu spun că la al doilea a fost un duel umăr la umăr, jucătorul advers a căzut și s-a lovit. Nu pot să spun acum, poate pe reluări e meritat, dar eu, din ce am văzut la momentul ăla, mi s-a părut că nu trebuia să dea al doilea galben“, a declarat Daniel Oprița, confrom liga2.ro.

Dragoș Militaru a declarat, conform liga 2.ro “Ca și până acum, vreau să-i felicit pe băieți pentru efortul pe care l-au depus, pentru că au muncit, și-au dorit. Avem nouă meciuri fără înfrângere, aveam 12 meciuri în care eram singura echipă din campionat care marcase în toate jocurile. Astăzi nu am reușit să înscriem. Cred că am făcut un meci foarte bun în prima repriză, chiar în a doua. Până la faza golului nu cred că se anunța golul neapărat. Era un joc destul de echilibrat în repriza a doua.
Ce aș vrea să menționez e că eu consider, uitându-mă și pe reluări, că am avut un penalty clar în prima repriză și poate jocul era altfel. Și nu e prima oară, asta mă doare puțin, fiincă e al nu știu câtelea meci când nu primim ce e al nostru. Chiar dacă în alte meciuri am reușit prin forța grupului să câștigăm sau să terminăm la egalitate. Dar, astăzi, când joci locul 1 cu locul 2, cu o echipă foarte bună, Steaua, cred că aceste mici detalii pot să conteze la final.
Plus că, din ce am văzut pe reluări, ambele goluri sunt, așa, un pic la limită și decise în favoare gazdelor.Dar asta nu scuză eșecul, pentru că nu trebuia să se ajungă acolo. Noi trebuia să blocăm mai repede acele contraatacuri.E al cincilea meci în care nu primim penalty. Și clare toate. Păcat că nu au fost televizate mai multe. Pentru noi, o echipă mai micuță, e prea mult. E prea mult, pentru că încercăm să jucăm fotbal, să jucăm bine, avem jucători destul de tineri, care n-au jucat mai sus de Liga a 2-a și cred că unele decizii nu sunt tot timpul corecte. Dar eu felicit echipa gazdă, pentru că din moment ce au câștigat și au avut două contraatacuri foarte bune, au meritat să câștige. E simplu. Noi nu am concretizat ceea ce am avut și s-a terminat 2-0.
Toți ar trebui să fim mulțumiți de acești băieți, care muncesc și au făcut rezultate foarte bune. Până la urmă, noi am făcut un număr de puncte, și mai avem trei meciuri în acest an. Suntem la un număr de puncte foarte bun, raportat la celelalte echipe care sunt acolo, în jurul nostru, o să ne luptăm în continuare, nu avem absolut nimic de pierdut, vrem doar să jucăm mai bine, să îndreptăm greșelile, asta referitor la joc. (…) Toți să fie încrezători și să aprecieze munca acestor băieți, să fie în continuare aproape unii de alții până la ultima etapă din decembrie. Mai sunt trei meciuri nu foarte ușoare pentru noi, jucăm cu două echipe din primele șase locuri, și cu o echipă care e într-o oarecare revenire, Baia Mare. Deci avem nevoie de suportul tuturor.

Etapa a XIV-a: Concordia Chiajna – Steaua
📅 Vineri, 11 noiembrie 2022, de la ora 18:00
🏟 Stadionul Concordia
📺 Meciul va fi transmis de Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport.