Etapa a XII-a: Steaua 0-0 Concordia Chiajna

STEAUA
🔴 Prima echipă: 1. Raul Bălbărău, 17. Darius Oroian, 55. Walace da Silva, 4. Dean Beţa, 14. Robert Neacșu, 88. Adi Popa, 8. Valentin Bărbulescu, 27. Ștefan Pacionel, 90. Alexandru Zaharia, 30. Liviu Băjenaru, 77. Bogdan Chipirliu.

🔵 Rezerve: 12. Mario Enache, 20. Florin Răsdan, 6. Mădălin Mihăescu, 9. Emilian Pacionel, 21. Vasile Buhăescu, 19. Andrei Zătreanu, 11. Dragoș Huiban, 13. Adrian Ilie, 10. Rareș Enceanu.

Concordia Chiajna
Prima echipă: Silveanu – Ct. Alexe, Palmeș, Marc (cpt.), Cherecheș, D. Codrea, Biceanu, Gab. Deac, Dușmanu, Ad. Voicu, Llullaku
Rezerve: Aldescu – Bg. Manole, N. Popescu, Piper, Fl. Sandu, Val. Lazăr, Val. Balint, Younes

Steaua și steliștii au avut o săptămână neagră. Pe plan sportiv, Steaua pierde cu 2-0 la fotbal împotriva celor de ACS Petrolul 52, iar la volei pierdem cu marea rivală, Dinamo, cu 3-0. Moartea prematură a lui Romeo Duțu a întristat suflarea stelistă, un stelist extrem de implicat, care va lăsa un gol în inimile noastre. Drum lin printre stele, Romeo!

Fără modestie, vă spunem că am nimerit 10 din 11 titulari în echipa Petrolului. Noi am crezut că va juca titular Takayuki Seto și Pană rezervă, însă a fost invers. Excepând titularizarea lui Pană, am nimerit chiar și toate schimbările pe care le-am prezis în avancronica precedentă.

Oprița a trimis următorul 11, într-un sistem 4-4-2: 1. Bălbărău (2001), 18. Călințaru, 55. Wallace, 4. Beța, 14. Neacșu, 17. Oroian (2003), schimbat de Donose în minutul 82, 10. Enceanu, schimbat de Băjenaru în minutul 74, 8. Bărbulescu, 20. Răsdan, schimbat de Popa în minutul 62, 11. Huiban și 77. Chipirliu.
Din păcate, am prezis că Petrolul joacă mai în forța în repriza a doua și au respectat această regulă. Dacă ar fi să scoatem minusuri și plusuri după prima repriză ar fi că echipa, dacă vrea să blocheze adversarul, reușește să o facă, însă reduce drastic pretențiile ofensive. Steaua a știut să țină în frâu adversarul, reușind pase mai bune, însă asta și pentru că avea mai multe atingeri de balon față de adversari.
Prima ocazie a fost a Petrolului în minutul 21, prin șutul cu latul a lui Eugeniu Ceobotaru, de la 17 metri, din pasa din interiorul careului a lui Senad Jarovic. Mingea s-a dus 3 metri peste poartă. Steaua răspunde în minutul 23, printr-un șut-centrare, de pe flancul stâng. Petroliștii au șut din drop, mult peste poartă, care îi aparține lui Silviu Pană. La finalul primei reprize, au fost 2 ocazii pentru Petrolul și doar una pentru Steaua. În minutul 38, Răsdan a primit la marginea careului, însă viteza de reacție a fotbalistului nostru nu a fost suficient de rapidă și mingea i-a fost furată de către Huja. Nu s-a tras niciun șut pe poartă.
În repriza secundă, ploieștenii au început în forță. Țicu bate bine o lovitură liberă, din lateral, stânga, iar atacantul intrat pe parcurs, Sory Diarra, trimite pe poartă, însă Bălbărău reușește să respingă în bară. Bărbulescu are un șut mult peste poartă din pasa lui Enceanu, în minutul 56. Doar un minut mai târziu, se execută un corner de pe partea dreaptă, iar Ceobotaru trimite cu capul până la Diarra, iar atacantul petrolist marchează cu piciorul stâng din 3 metri, printre Bălbărău și Chipirliu. Steaua are un prim șut pe poartă în minutul 60, prin Florin Răsdan. Mijlocașul stelist a tras moale, la firul ierbii, din partea stângă. Lică e aproape de un autogol, după o respingere defectuoasă cu capul, însă nu poate fi trecută ca ocazie. Pîrvuescu recuperează din propria treime și îi pasează lui Seto Takayuki. Cel din urmă îi trimite printre picioarele lui Oroian și ajunge la Măzarache Simon, care  are o cursă de peste 40 de metri și o pasă în adâncime la Sory Diarra. Atacantul petrolist îl execută pe Bălbărău pentru 2-0, în minutul 64. La acest moment, Petrolul avea 5 ocazii și 3 șuturi pe poartă, iar Steaua avea 3 ocazii și 1 șut pe poartă.
A urmat o contră puternică a Stelei, grație și schimbărilor făcute de staff. În mintul 74, Enceanu și Huiban au un un-doi superb și ajung cu mingea în careu, însă Enceanu trimite prea în forță către Chipriliu, care era cu poarta goală, dar trimite peste. În minutul 75, Băjenaru are o centrare bună, dar Huiban trimite cu capul peste poartă. Șapte minute mai târziu, Chipirliu are un șut la colțul scurt, în plasa laterală. În minutul 87, Donose are un șut cu dreptul, puțin peste poartă, de la distanță. Două minute mai târziu, Robert Neacșu are o centrare bună, însă Chipirliu trece pe sub ea, iar Huiban trimite din 4 metri, pe lângă, cu capul. La ultima fază, Bălbărău are o intrevenție de zile mari la Șaim Tudor. La finalul celor 90 de minute, Petrolul are 6 ocazii, iar Steaua, 7. La șuturi pe poartă, Petrolul a avut 3 la 1. Steaua a ratat din nou prea ușor din fața porții. Era pe undeva normal ca Steaua să nu mai aibă atât de multe ocazii. Probabil că e mai mult un blocaj psihologic.
Pe final, ne-am permis să vorbim și despre arbitraj. Nu o să îi spunem numele, însă îl puteți căuta și singuri. Nu spunem că acele greșeli ar fi putut schimba deznodământul partidei, însă ar fi fost un meci mai echilibrat. Diarra, în duelul cu Beța, merita cel de-al doilea galben, deoarece îi prinde piciorul și era 11 metri la Robert Neacșu.

Valentin Bărbulescu a declarat următoarele la finalul meciului: ”Orice înfrângere este dureroasă, dar într-un derby are o conotație aparte. Dar, ce să facem? Trebuie să fim bărbați, să strângem rândurile și să câștigăm următorul meci. Din punctul meu de vedere, poate sunt subiectiv, jocul ne-a dat încredere de fiecare dată. Și astăzi cred că am prestat un joc bun, cred că a fost un joc peste nivelul Ligii a 2-a, dar aceasta este problema noastră, nu dăm gol când avem situații clare, nu din oportunități care se ivesc întâmplător. Astăzi am avut ocazii de singur cu portarul, două. Ei au avut o ocazie și ne-au dat două goluri. Îi felicit.
Până la urmă, cred că e meritul lor să fie pe primul loc, au nouă victorii consecutive și nu e întâmplător. Nu e ușor să legi nouă victorii. Am trecut și eu prin această situație fericită și când câștigi atâtea meciuri, câștigi, câștigi, ai o încredere fantastică și vine din inerție victoria
”.
Daniel Oprița a declarat: ”Aveam așteptări, pentru că a fost un joc echilibrat. Și noi puteam să câștigăm, pot să spun că a fost chiar un plus pentru noi la posesie, mai ales în prima repriză care a fost destul de echilibrată. Echipa care a greșit prima a pierdut, iar aceea am fost noi. Nu am reușit apoi să revenim în joc, la acea ocazie mare cu pasă în fața porții, Enceanu pentru Chipirliu, a mai fost și ocazia din final. Niște ocazii foarte mari, dar și ei au mai avut.
Ne-au prins descoperiți pentru că am riscat, am urcat cu toată echipa, am făcut niște greșeli. Am luat gol din fază fixă, după aceea, la al doilea gol, am fost prinși pe contraatac, normal că trebuia să ieșim mai mult la joc. Am lăsat spații și am primit acel gol doi.
Știam că e un jucător de viteză (n.r. – despre Sory Diarra), îi știam pe toți. Ne-a dat gol din fază fixă, a căzut mingea în careu, apoi am ieșit la joc, am lăsat spații și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Parcă ne e frică, greșim la finalizare.
Am pierdut pentru că, așa cum am spus, am greșit. Cine a făcut prima greșeală a pierdut, pentru că era un joc echilibrat. Putea să fie și egal, dar am greșit și am plătit”
”La un meci ca acesta, nu poți să ratezi ocaziile pe care le ai. Așa a fost și cu Astra. Ai trei-patru ocazii, Răsdan dacă făcea o preluare bună rămânea singur cu portarul. Ne e frică de lucrurile acestea, dar sunt lucruri pe care le facem de parcă vrem să scăpăm de minge. Într-un meci cu Petrolul, nu poți să ai 15 ocazii. Din două ocazii trebuie să dai un gol, pentru că nici ei nu au avut foarte multe.
După ce ne-au dat primul gol, am lăsat spații și așa au început să vină ocaziile lor. Până atunci, nu prea au avut nici ei. A fost o atmosferă frumoasă, un joc destul de bun, cu ocazii. A fost un meci frumos dacă e să privești din afară”
”E cea mai bună, da! E clar cea mai bună pe care am întâlnit-o (n.r. – despre Petrolul). E pe locul 1 meritat. Noi trebuie să mai muncim, să ieșim din criza asta de la finalizare. Suntem între primele șase, dar dacă nu ieșim din pasa asta, putem să ieșim din zona de șase echipe.
Noi avem obiectiv, cine a spus că nu avem obiectiv? Obiectivul e să câștigăm fiecare meci. Nu poți să zici că nu vrei să câștigi, normal că îți dorești. E vorba și de bani, și de tot când intri pe teren.

Te obligă și clubul, și tradiția. Trebuie să joci fiecare meci la victorie, pentru că ești Steaua.
Urmează meciuri grele, nu cred că azi am arătat rău, eu zic că a fost un meci echilibrat până am luat gol. Au fost unele plusuri pentru noi, pentru ei, dar am greșit și a costat asta”.

Vineri, Steaua joacă cu Concordia Chiajna. Ultima oară când Steaua a jucat cu echipa mare a fost în meciul de Cupă, din primul sezon ca antrenor al lui Daniel Oprița la Steaua. Steaua a pierdut atunci cu 2-1, în prelungiri, după ce a deschis scorul prin capul lui Florin Răsdan.
Echipa antrenată de Claudiu Niculescu are 15 goluri marcate, dintre care doar un gol din fază fixă și 4 goluri primite, dintre care 2 din faze fixe.
Singurul gol înscris din fază fixă a fost de la 11 metri, de către Hamza, cu piciorul drept, la colțul din dreapta al portarului. Au primit gol de la Metaloglobos, din lovitură liberă, de la mare distanță și dintr-un corner în ultima partidă cu FC Brașov.
Concordia Chiajna este redutabilă pe contraatac. Ei joacă un sistem 4-2-3-1, iar Claudiu Niculescu schimbă frecvent primul 11, însă noi vom încerca, la finalul avancronicii să dăm un posibil prim 11. În ultimele 2 etape, a schimbat 6 titulari. Au a doua cea mai bună apărare, cu 4 goluri primite, după Petrolul Ploiești. Au al 6-lea cel mai bun atac din campionat, cu 15 goluri marcate. Steaua are 17 goluri marcate și 8  primite.

Următoarea așezare prezintă numărul de pe tricou, poziția, numărul de minute jucate în acest sezon, și minutele jucate, în paranteză, în ultimele 5 meciuri (1-1, acasă, cu Unirea Slobozia, au învins cu 1-0, în deplasare, pe Ripensia Timișoara, 1-0, acasă, cu Unirea Dej, înfrângere, 1-0, la Șelimbăr și victorie, acasă, 2-1 cu FC Brașov.) De menționat este că mijlocașii ofensivi nu au o poziție clară, ei făcând deseori rocadă între ei. 33. Silveanu Alexandru Ioan, portar, născut în 2003, cu 990 de minute jucate în acest sezon (90/90/90/90/90), 13. Cătălin Marian Alexe, fundaș dreapta/stânga, cu 793 de minute jucate în acest sezon (86/0/90/77/90), 2. Florin Gheorghe Borța, fundaș dreapta, cu 729 de minute jucate în acest sezon (16/90/90/90/0), 6. Raul Ioan Palmeș, fundaș central, cu 900 de minute jucate în acest sezon (90/90/90/0/90), 73. Andrei Ovidiu Marc, căpitanul echipei, fundaș central, cu 990 de minute jucate în acest sezon (90/90/90/90/90), 27. Alexandru Ionuț Chrecheș, fundaș stânga, cu 470 de minute (90/90/0/13/90), Bogdan Alexandru Piper, mijlocaș central la închidere, născut în 2001, cu 174 de minute jucate în acest sezon (16/0/2/44/78), 28. Dorin Marian Codrea, mijlocaș central la închidere, cu 786 de minute jucate în acest sezon (0/90/90/90/90), 8. Ciprian Ionuț Biceanu, mijlocaș central la închidere, cu 766 de minute jucate în acest sezon (74/90/88/46/12), 5. Lucian Nicolae Ion, mijlocaș central la închidere, cu 50 de minute jucate în acest sezon (46/0/0/0/0/0), 23. George Alexandru Dușmanu, mijlocaș ofensiv dreapta, născut în 2001, cu 743 de minute jucate în acest sezon (74/56/88/46/12), 21. Adrian Ionuț Voicu, mijlocaș ofensiv centru/stânga, cu 389 de minute jucate în acest sezon (0/0/11/90/62), 20. Nini Adrian Popescu, mijlocaș ofensiv polivalent, cu 724 de minute jucate în acest sezon (44/22/29/31/75), 19. Marian Angelina, mijlocaș ofensiv central, cu 383 de minute jucate în acest sezon (90/68/61/0/0), 22. Valentin Marius Lazăr, mijlocaș ofensiv polivalent, cu 479 de minute jucate în acest sezon (90/68/61/0/78), 10. Azdren Llullaku, mijlocaș ofensiv central, cu 319 de minute jucate în acest sezon (0/22/29/59/28), 11. Gabriel Mihai Deac, mijlocaș ofensiv de bandă, cu 69 de minute jucate în acest sezon (0/4/3/44/12), 7. Valentin Daniel Balint, atacant, cu 346 de minute jucate în acest sezon (25//0/0/46/15) și 9. Hamza Younes, atacant, cu 614 de minute jucate în acest sezon (65/86/79/44/78).
Marcatorii echipei sunt: Adrian Ionuț Voicu cu 6 goluri, cu câte 2 goluri sunt Hamza Younes,  Azdren Llullaku, Nini Adrian Popescu, George Alexandru Dușmanu și cu câte 1 gol sunt Gabriel Mihai Deac, Valentin Marius Lazăr și Andrei Ovidiu Marc.
Concordia Chiajna este cotată la 3,27 milioane euro, în timp ce Steaua este cotată la 2,66 milioane de euro.
Silveanu Alexandru Ioan este portarul titular al echipei, care este eligibil și pentru juniorii născuți în 2003. El are chiar și o pasă de gol, la meciul cu Ripensia. Două din cele 4 goluri au fost șuturi care au lovit pământul înainte, nefiind șuturi puternice. Golul de la Metaloglobus a fost un șut de la peste 40 de metri, din fază fixă, în care mingea a mușcat terenul sintetic înainte de a intra în poartă. Un alt aspect important a fost atunci când FC Brașov a marcat dintr-o lovitură de cap, în care portarul nu a ieșit pe centrare. Concordia Chiajna folosește o apărare în zonă. Altfel, este un portar mai greu de trecut. Este cotat la 75.000 de euro. A fost format de academia lui Coman din Argeș. Înainte de a veni la ilfoveni, a mai evoluat la Astra 2.
Andrei Ovidiu Marc este căpitanul echipei. Este stâlpul apărării. La nevoie, dacă echipa este condusă în ultima partea a meciului, poate rămâne în atac și chiar a egalat cu o lovitură de cap, în finalul meciului cu Unirea Slobozia, creând superioritate în acea zonă. A mai jucat la FC Fcsb, SC Dinamo și Ceahlăul. Are peste 200 de meciuri în prima divizie și este cotat la 200.000 de euro. A fost internațional de tineret la România U17, U19 și U21.
Alexandru Ionuț Cherecheș este fundașul stânga al echipei. Este de picior stâng. Execută fazele fixe din lateral, cu efect, pe zonă centrală. Este cotat la 175.000 de euro. A mai jucat la SSU Poli Timișoara și are peste 70 de apariții în liga secundă.
George Alexandru Dușmanu este mijlocașul ofensiv dreapta, care este eligibil pentru juniorii 2001. Este genul de fotbalist care intră lejer în combinații. Poate prelua cu dreptul și șuta cu stângul, la colțul lung, pe jos. Este un fotbalist agresiv, util pe interceptarea balonului în jumătatea adversă.
Azdren Llullaku este mijlocașul ofensiv, care cel mai probabil va intra în repriza a 2-a. Este fotbalistul care poate lovi mingea cu ambele picioare. A marcat din voleu cu dreptul și a marcat cu stângul, plasat. Are dublă cetățenie, italiana și albaneză. Are 6 selecții la naționala mare a Albaniei. Are o carieră vastă. A jucat prin Serie B, în Italia și are peste 150 de meciuri în prima divizie din România. A mai jucat la Astana, Politehnica Iași, Gaz Metan Mediaș, Tobol Kostanay, Virtus Entella și Sahtjor Soligorsk.
Adrian Ionuț Voicu este golgheterul echipei. Joacă pe postul de mijlocaș ofensiv stânga. Trage foarte bine cu dreptul, de la distanță. Cu stângul a marcat doar din propriul careu. Are multă stăpânire de sine în fața porții, ceea ce steliștilor le lipsește. La 29 de ani a mai jucat la Turris Turnu Măgurele, Daco-Getica, FC U Craiova, Olimpia Satu Mare și FC Voluntari. Are 10 meciuri în prima ligă și 70 de meciuri în liga a 2-a.

Cel mai probabil, primul 11 al lui Claudiu Niculescu va fi următorul: Silveanu Alexandru Ioan (2003) – Cătălin Marian Alexe, Raul Ioan Palmeș, Andrei Ovidiu Marc, Alexandru Ionuț Cherecheș – Ciprian Ionuț Biceanu, Dorin Marian Codrea – George Alexandru Dușmanu (2001), Nini Adrian Popescu, Adrian Ionuț Voicu – Hamza Younes.

Etapa a XII-a: Steaua – Concordia Chiajna
📆 Vineri, 29 octombrie 2021, de la ora 17:30
📌 Stadionul Steaua
👎 Fără spectatori
🎥 Meciul va fi transmis de Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport