Doar STEAUA va juca pe noul stadion din Ghencea

Construcția Stadionului Steaua este în faza finală, în acest moment lucrările sunt gata în proporție de 80%. La EURO 2020 (amânat pentru anul 2021), echipele naționale care vor juca la București își vor putea efectua antrenamentele aici.

Spre sfârșitul anului, când el va fi gata în proporție de 100%, Steaua își va disputa meciurile în noul Templu din Ghencea.

Iar acest lucru se va întâmpla conform unei logici simple și de bun simț. Actualul stadion se construiește în exact același perimetru unde s-a aflat, până la demolarea din 2018, Templul, stadionul pe care STEAUA a realizat cele mai mari performanțe ale fotbalului românesc.

Steaua 6-0 Young Boys Berna din 1979, cea mai mare victorie în cupele europene, Steaua 3-0 Anderlecht, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni din 1986, Steaua 5-1 Goteborg, Steaua 4-0 Galatasaray, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni din 1989, Steaua 1-0 Glasgow Rangers, în 1995, prima victorie în Champions League, fiind doar câteva exemple.

Stadionul, construit din bani publici, pe terenul Ministerului Apărării, va intra, legal, în proprietatea acestuia, potrivit documentelor oficiale: „Beneficiarul stadionului Steaua – Ghencea este Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Stadionul se află în proprietatea publică a statului, în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința CSA Steaua București.

Beneficiarul este trecut și pe panoul șantierului, nu doar în actele oficiale

Încă din 2004, Steaua se află în litigiu cu fostul finanțator al clubului care a vrut, și a reușit pentru o perioadă, să-i fure identitatea, palmaresul și istoria, și care s-a cățărat pe numele Steaua pentru a-i minți pe suporteri și a-și atrage foloase materiale din asta. Între timp, o parte dintre aceste procese au fost soluționate favorabil pentru Steaua, echipa clonă nemaiavînd nicio legătură cu câștigătoarea Cupei Campionilor Europeni din 1986. O înțelegere cu cineva cu care te afli în proces și care este principalul vinovat pentru care acum joci în Liga 4, și nu în cupele europene, este, pur și simplu, de neconceput.

În 4 iulie 2019, Justiția Română confirmă palmaresul clubului nostru:
„Constată că palmaresul echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti” din anul 1947 și până în anul 2003 aparţine reclamantului Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. Obligă pârâtul Fotbal Club FCSB SA la plata către reclamantul Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge cererea conexă, ca neîntemeiată. Cu drept la apel în 30 de zile de la comunicare, care se va depune sub sancţiunea nulităţii la Tribunalul Bucureşti.”
În 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit definitiv că marca Steaua aparţine Ministerului Apărării Naţionale, iar în 2016 Curtea de Apel a interzis grupării private a lui George Becali să mai folosească numele „Steaua”.

Echipa de fotbal a Stelei va ajunge, în câțiva ani, din nou în prima ligă din România, și este greu de crezut că, în afara echipei de rugby a clubului și a echipelor naționale de fotbal ale României, va  împărți stadionul cu adversarele din campionat.
Iar, în drumul până în Liga I, suporterii, care au venit alături de echipă încă de la reînființarea secției de fotbal, în 2017, vor fi prezenți la meciurile Stelei în număr cel puțin la fel de mare ca cei prezenți în Liga I și pentru ei, NIMIC nu va fi prea mult pentru a își apăra emblema și istoria. Pentru că, spre deosebire de alte cluburi, activitatea Peluzei SUD a fost și va fi mereu independentă, mereu ajutând clubul (Asociația Steliștilor 1947 – sponsor oficial ai echipei de fotbal Steaua București) și nu trăgând foloase de pe urma lui și sufocându-l.

Pentru toți cei ce își fac speranțe și încearcă “marea cu degetul”, ținem să le precizăm foarte clar:Peluza Sud Steaua…

Publicată de SudSteaua.ro pe Duminică, 29 martie 2020

Să nu uităm totuși că recordul de asistență la un meci intern, în ultimii ani, este deținut de Steaua cu 36.277 de bilete vândute (nu invitații) cu mult peste recordul din Liga 1 (30235).

Și prezența medie la meciuri, de 1500 de spectatori (plătitori de bilet sau posesori de abonament), în Liga a IV-a este egală sau peste majoritatea meciurilor jucate de echipele din București sau din majoritatea orașelor din prima ligă. Nu o spunem noi, o spune statistica.

Știrile care tot apar acum în presa, cum că altă echipă va juca pe noul stadion din Ghencea, sunt absolut ridicole și părtinitoare, pentru că nu toți așa-zișii ziariști s-au obișnuit cu ideea că Steaua este cea care joacă în Liga 4, care, cel puțin din punctul lor de vedere, nu vinde și nu face audiență, preferând să continue mascarada cu echipa care nu are absolut nicio legătură cu Steaua, deci care n-ar avea niciun sens să joace acolo.
La fel de bine, în logica lor, acea echipă ar putea juca în Ștefan cel Mare sau Giulești.

Nu putem schimba opinia oamenilor certați cu legea, și nici nu credem că acesta este scopul nostru, dar putem ruga ziariștii să își amintească că există o deontologie jurnalistică, iar ea face diferența dintre profesioniști și „indivizi” mereu în cautare de likeuri, trafic şi clickbait.

#spiritdeluptă