Despre noi 2017-11-20T15:16:07+02:00

Despre AS47

Tot ceea ce facem e pentru Steaua!

Steaua e într-un moment crucial al existenței. După 14 ani în care am fost înșelați în legătură cu clubul nostru, Steaua renaște de jos pentru a ajunge în cel mai scurt timp acolo unde-i e locul: în fruntea României, cât mai sus în Europa. Iar AS47 e aici pentru a ajuta clubul nostru iubit să reușească, dar și pentru a da putere și unitate suporterilor steliști.

Misiunea noastră

Este să redăm sintagmei de ”suporter stelist” însemnătatea ei adevărată, în armonie cu valorile perene ale clubului Steaua. De prin 2003, aceste valori au început să se denatureze. Dar acum e momentul ca ele să fie redate în totalitate Stelei și steliștilor. Și e datoria și onoarea noastră să-i dăm Stelei ajutorul de care are nevoie.

 

suporteri
stelist

Ce promitem?

Că nu vom face niciodată compromisuri în redarea de însemnătate a sintagmei de ”suporter stelist”. Vom susține necondiționat activitatea clubului Steaua, vom asigura continuitatea lui și vom sancționa orice derapaj ce poate apărea oriunde.

Ce facem concret?

Colaborăm strâns cu conducerea CSA Steaua București și ajutăm clubul cu obiectivele pe care le are de îndeplinit – inclusiv cu ideile noastre. Printre altele, am asigurat vânzarea tuturor abonamentelor pe sezonul în curs, am negociat mutarea jocurilor de campionat sâmbăta, iar din septembre 2017, suntem unul dintre partenerii oficiali ai CSA Steaua.

Cui ne adresăm?

Evident steliștilor. Fie că vorbim de peluze, de oameni simpli care știu totul despre Steaua, de oameni care merg în deplasări cu echipa, care au abonamente de sezon, cărora le pasă când imaginea Stelei are de suferit. Sau de oameni simpli care iubesc acest club. Vrem alături de noi pe oricine simte că Steaua face parte din trecutul, prezentul și viitorul său. Ne adresăm celor care înțeleg că Steaua nu e FCSB, ci că Steaua e CSA.

Lupta ta e și lupta AS47.

teren

Steaua sau FC Fcsb?

Emblema

CSA Steaua București este clubul care deține brandul Steaua, de la înființare și până astăzi. Brandul Steaua cuprinde, în accepțiunea lui cea mai largă, toate secțiile sportive ale Clubului Sportiv al Armatei. Clubul de fotbal este, teoretic și practic, o extensie de brand. Care, prin orice definiție de marketing și de drept, aparține brandului.

Steaua deține numele, emblema, culorile și palmaresul clubului de fotbal din 1947 până în 2003, când Fcsb s-a scindat unilateral și nestatutar de CSA. Recent însă, toate neregularirățile au ieșit la lumină în Tribunal, iar Steaua a redevenit stăpâna propriului ei club.

Totuși, Fcsb profită de faptul că (deocamdată) FRF nu a comunicat UEFA deciziile Tribunalelor noastre și își continuă concurența neloială:

-comunică pe stadion, se adresează fanilor și continuă să beneficieze de marketingul numelui Steaua

-negociază cu sponsori și parteneri în numele Stelei

-canalele de comunicare online (website, social media) își asumă în continuare brandul Stelei, cu nume și palmares

-logoul lor creează confuzie, păstrând în continuare două stele deasupra lui (deși teoretic 10 campionate câștigate se reprezintă întotdeauna printr-o stea galbenă în cinci colțuri)

-inclusiv numele Fcsb creează confuzie, acesta fiind o extensie de brand comercială creată în vremea în care acest club se autointitula „Steaua”. 

Cum ne organizam?

Toți membrii Asociației Steliștilor 1947 sunt egali în drepturi și opinii.

AS47 se organizează pe departamente (Legal, Comunicare, Relația cu Clubul, Financiar, Logistică) alcătuite din membrii ei, cu caracter de voluntariat. Membrii departamentelor sunt responsabili pe specializarea lor. Ceilalți membri pot ridica probleme și întrebări, dar decizia finală aparține întotdeauna fiecărui departament în parte.

De asemenea, AS47 poate lucra și cu parteneri, cât timp ei aderă la misiunea noastră (grupări de peluze, alte asociații steliste, alte inițiative steliste).

poza grup

Ne susținem reciproc cu aceștia, fie și doar prin comunicate oficiale, cât timp suntem solidari cu ei. Putem lucra inclusiv cu alte organizații și entități extra-fotbal, câtă vreme valorile noastre converg.

Care sunt valorile noastre?

  • DETERMINARE (suntem încrezători, setați pe reușită, nu facem compromisuri);
  • IMPLICARE (suntem activi, ținem aproape de clubul Steaua, ne pasă de problemele fostelor glorii, câteodată și de cele ale societății);
  • CUNOAȘTERE (vorbim întotdeauna pe cunoașterea adecvată a legilor, regulamentelor, istoriei);
  • MÂNDRIE (Steaua este ca o religie pentru noi, iar într-o religie nimic nu e mai presus de lucrurile sfinte).

Ce principii avem?

– suntem independenți și apolitici;

– nu vorbim în necunoștință de cauză; în spatele cuvintelor noastre stau cunoașterea legilor, a regulamentelor, a istoriei;

– evităm confruntările inutile; uneori răspundem cu siguranța unui învingător, alteori căutăm dialogul;

– nu ne implicăm în politică sau în subiecte sociale neclare ori controversate;

– colaborăm cu alte grupări de steliști, cât timp ele aderă la misiunea brandului nostru;

– tot ceea ce facem este pentru Steaua; susținem clubul în orice fel posibil, la nevoie;

suporteri

– suntem transparenți cu membrii noștri;

– căutăm un dialog echilibrat cu mass-media, în care vedem un aliat; încurajăm pozițiile echilibrate ale mass-media, ca regulă de bază a deontologiei jurnalistice;

– suntem anti-violență, anti-rasism, anti-xenofobie; în mod oficial, suntem împotriva oricăror fenomene definite unanim de societate ca fiind nocive.

VREAU SA DEVIN MEMBRU AS47

Like us!

Contact

ASOCIATIA STELISTILOR 1947

office@as47.ro