„Continuitatea Stelei”
„Continuitatea Stelei”, singurul argument pe care îl mai găsesc fecesebiștii. Ei bine, nu există niciun punct de vedere oficial venit din partea celor de la UEFA legat de Steaua București. Singurul lucru din partea forului european care aduce în discuție „continuitatea” este legat de clubul Glasgow Rangers, club care a reînceput din Liga a IV și este continuatorul vechiului club legendar din Scoția (la fel ca la Steaua). Toți cei care spun această inepție se ghidează după „părerile personale”. În orice discuție logică, acest argument se poate închide prin:
Sentințele definitive din dosarul pentru marca Steaua. Instanța Supremă a explicat pe larg furtul de identitate și a anulat marca pe care SC FC Fcsb SA și-a însușit-o ilegal, în condițiile în care Armata Română (MApN) este unicul proprietar de drept al mărcii aflate în patrimoniul Statului.
„CSA Steaua București nu a transferat și nu a renunțat niciodată în favoarea Asociației non-profit AFC Steaua (sau altă entitate) la numele utilizat sau la semnul ce face obiectul mărcii Steaua București înregistrată încă din anul 1996.” – ÎCCJ, decembrie 2014, dosarul marca STEAUA
SC FC Fcsb SA, prin adresa nr. 54 din 15.01.2004, a solicitat CSA Steaua consimţământul la înregistrarea mărcii (…) constând din denumirea Steaua Bucureşti cu element figurativ, culori revendicate roşu, galben, albastru, alb.” Cum îți poți asuma o marcă pentru care nu ai primit consimțământ
Deși nu a primit acest acord, FC Fcsb a înregistrat totuși marca de care s-a folosit continuu din 2004 până în 2014, însușindu-și astfel, în mod ilegal, un bun de importanță națională din patrimoniul “Folosirea fără drept a unei mărci de către FC FCSB nu poate da naștere unui drept în patrimoniul acesteia, de care să se folosească împotriva propriului titular de marcă (n. – CSA STEAUA). Folosirea fără drept înseamnă utilizarea numelui și a siglei fără acordul titularului.”
Chiar și în declarațiile sale, patronul Fcsb recunoaște public că a clonat marca Steaua în anul 2003.
Mai presus de părerile personale ale tuturor stă legea
Și Curtea de Apel în iunie 2021 specifică „Palmaresul echipei de fotbal Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA Steaua.”
“Este necontestat faptul că, de la înființare din 1947 până în 1998, echipa de fotbal profesionist a activat sub egida reclamantului CSA STEAUA (inițial Asociația Sportivă Armata și, ulterior, Clubul Sportiv Central al Armatei, Casa Centrală a Armatei), astfel încât reclamantul CSA STEAUA este titularul dreptului la palmares pentru această perioadă.”
“Dreptul la palmares nu a făcut obiectului vreunui transfer de la Asociația AFC Steaua către apelanta Fcsb – potrivit tranzacției din 2003 dintre părți fiind transmis exclusiv dreptul accesoriu de participare în sezonul competițional următor.”
„(…) în absența unei manifestări de voință decisive în acest sens – în tranzacția din 2003 (dintre AFC si FC Fcsb) menționându-se exclusiv transferul dreptului de a participa în Divizia A, drept care, deși decurge din poziția ocupată în clasamentele anterioare, este distinct de dreptul la palmares – Curtea constată că nu poate fi reținut un asemenea transfer.”
Ca să dăm un exemplu, dacă Radu Naum ia telefonul lui Helmut Duckadam și îl folosește fără acordul acestuia, dând câteva mesaje și apeluri, nu înseamnă că acel telefon este al lui
Doar nu aplicăm „continuitatea”…Vinovați pentru acest circ sunt cei din club/ minister, care, nici până acum, nu au cerut dezafilierea și retrogradarea FC Fcsb în Liga a 4-a în urma dezinformării#CeiCareNUauTrădat#spiritdeluptă#aicieSteaua#vremSteauaînA