📢Informare (concluziile zilei de 7 mai):

În urma conferințelor Federația Română de Fotbal cu reprezentanții din L4 și L3:
⚽ barajul pentru promovarea în Liga 3 nu se va mai da între două campioane județene care urmau să se întâlnească tur-retur.
⚽ FRF va efectua o nouă tragere la sorți pentru stabilirea a 14 mini-turnee, fiecare de câte trei echipe. Fiecare formație dintr-o grupă va juca împotriva celorlalți doi adversari cu care a nimerit, iar prima clasată va fi desemnată nou-promovată.
⚽ în loc de 21 de echipe, vor promova doar 14, însă, în cazul în care seriile de Liga 3 din noul sezon nu se vor completa, atunci FRF ia în calcul și ca cele mai bune locuri 2 din aceste mini-turnee să promoveze pe locurile vacante, pe baza unor criterii stabilite cu golaveraj, cartonașe galbene etc.
⚽ meciurile de baraj vor avea loc în jurul datei de 5 august, pe teren neutru.
⚽ conform acestor planuri, noul sezon de Liga 3 ar putea avea cinci serii a câte 18 echipe, în loc de 16 câte sunt acum, deci nu se trece la șase serii, așa cum și-ar dori anumite cluburi. FRF va mai avea o videoconferință peste două săptămâni, cel mai probabil, cu șefii AJF-urilor.
⚽ pentru desemnarea reprezentantei județene în Cupa României, faza națională, ediția 2020/2021, AJF-urile nu au primit, momentan, din partea FRF un termen până la care trebuie să o anunțe.
⚽ fiindcă majoritatea cluburilor din Liga 3, peste 50 din cele 78 rămase active, au trimis către FRF chestionare în care au bifat varianta ”Înghețarea campionatului cu validarea clasamentelor existente”, forul condus de Răzvan Burleanu a decis suspendarea definitivă a sezonului de Liga 3.
⚽ niciun club nu va retrograda în această ediție, însă trebuie lămurit care vor fi cele cinci promovate în Liga 2.
⚽Aceste propuneri trebuie validate de FRF
_________________
❓Dacă Steaua va juca direct la baraj sau urmează să se mai joace un playoff în Liga 4 nu se știe încă, probabil că decizia va aparține celor de la AMF Bucuresti
❗Trebuie precizat că AJF Suceava este primul for fotbalistic din România care a anunțat suspendarea competițiilor pe care le patronează, încă de pe data de 3 aprilie. Conform ierarhiei existente la acel moment în Liga a IV-a, prima clasată, gruparea Siretul Siretul Dolhasca, a fost validată drept reprezentantă a județului Suceava la barajul pentru promovarea în Liga a III-a.
_________________
În plus:
🏟️ După clarificarea beneficiarului Stadionului Steaua, în presă încă se mai discută numele acestuia. Numele va rămâne Steaua și se va adaugă un nume comercial, în funcție de un viitor sponsor al clubului Steaua.
🏆 Cupa Campionilor Europeni a fost în vizită pe Stadionul Steaua.

#spiritdeluptă